TRANSFERI

TRANSFERI I GLASINE DANA Tottenham odradio posao kojim je zbunio nogometnu javnost

Foto: EPA

UŠLI smo u završnicu prijelaznog roka koji u najvećim ligama traje do 2. veljače. Na Indexu svakodnevno možete doznati posljednje transfere i glasine.

OVO SU TRANSFERI I GLASINE DANA 31. SIJEČNJA

Bayernov dragulj poletio u Italiju potpisati za Parmu

Kada guru transfera Fabrizio Romano na Twitteru napiše "Here we go!" zna se što to znači. Sigurnije da će transfer dogoditi nego da ste vidjeli fotografiju kako glavni junak te priče nasmijan potpisuje za klub čiji novi dres nosi. Romano je potvrdio da je Joshua Orobosa Zirkzee, sjajni mladi (19) napadač Bayerna, otišao na posudbu u Parmu do kraja sezone. Parma ga može otkupiti za 15 milijuna eura i postotak Bayernu od prodaje u treći klub. Zirkzee se nazabijao golova u mladim kategorijama prvaka Njemačke i Europe, a za prvu momčad je nastupio 17 puta i postigao četiri gola. 

Tottenham prodao Maurizija Pochettina

Niste pogriješili čitajući, kao ni mi pišući. Između mladog (19) desnog krila iz podnaslova i njegovog slavnog prezimenjaka, (skoro) imenjaka i oca je samo jedno slovo razlike. Od danas dijele i to da im je obojici Tottenham bivši poslodavac. Spursi su objavili da su riješili transfer Pochettina juniora u Watford i zaželjeli mu sve najbolje u karijeri.

Bivši napadač Uniteda prema Saudijskoj Arabiji

Odion Ighalo karijeru bi mogao nastaviti u saudijskom Al Shababu.

Nigerijac je zadnjih godinu dana bio na posudbi u Unitedu, a danas mu posudba istječe, pa bi ga Saudijci do 7. veljače, dokad njima traje prijelazni rok, rado vidjeli u momčadi.

Leverkusen dogovorio transfer Leicesterova napadača

Bayer je kupio 24-godišnjeg Demaraija Graya iz Leicestera za 2.5 milijuna eura te bi uskoro trebao objaviti da je posao završen. Gray će potpisati ugovor do 2025. godine.

Englez može igrati na svim pozicijama u veznoj liniji i u napadu, a za Leicester je u 169 utakmica zabio 13 golova uz 17 asistencija.

WBA bi posudio Tottenhamova igrača

West Bromwich Albion zainteresiran je za Japheta Tangangu kojeg bi posudio do kraja sezone.

Tanganga je ove sezone imao dosta problema s ozljedama, Mourinho ga uopće ne stavlja u momčad, a WBA-u bi bio jako koristan u borbi za opstanak.

Liverpool želi braniča West Hama

Liverpool očajnički pokušava dovesti braniča prije isteka prijelaznog roka, a The Athletic piše da je kontaktirao West Ham i raspitivao se o dostupnosti Isse Diopa, koji u londonskom klubu nije u prvom planu.

Kicker: Khedira potpisuje za Herthu

Njemački Kicker piše da će Sami Khedira danas biti na liječničkom pregledu u Herthi te da će prije kraja prijelaznog roka dovršiti transfer iz Juventusa.

Khedira nije uopće igrao za Juventus ove sezone, a nije ni prijavljen za Ligu prvaka. Isprva nije htio raskidati ugovor, ali sada se predomislio te će kao slobodan igrač potpisati za bundesligaša iz Berlina na dvije i pol godine.

Alli ne može u PSG ako se Eriksen ne vrati u Tottenham

Sve izgledniji ostanak Eriksena u Interu mogao bi upropastiti transfer Delea Allija. Sky Sports piše kako Allijeve nade u transfer u PSG ovise isključivo o tome hoće li Tottenham uspjeti vratiti Danca iz Milana.

Ramosov izbor je Manchester United

Sergio Ramos još se nije dogovorio s Realom o produljenju ugovora koji mu istječe na ljeto, a Marca piše da je kapetan sve bliže odlasku iz Madrida. 

Daily Mirror piše da se Ramosu ne sviđa ideja prelaska u PSG i da je skloniji dolasku u Premiership nadolazećeg ljeta. Isti list navodi kako Manchester City i Liverpool nisu realne opcije te da je Ramosov prvi izbor Manchester United, ali ne isključuje ni Everton zbog Carla Ancelottija, s kojim je već surađivao u Realu.

Eriksen ipak ostaje u Interu

Iako se već mjesec dana kalkuliralo o odlasku Christiana Eriksena iz Intera, izvršni direktor Giuseppe Marotta dao je naslutiti da od toga neće biti ništa u zimskom prijelaznom roku.

"Ako je igrač nezadovoljan, nećemo ga sprječavati da pronađe drugi klub. Mi nemamo takvih igrača, na sadašnju skupinu računamo do kraja sezone", rekao je Marotta te dodao da Eriksen može imati važnu ulogu u momčadi, bez obzira na to igra li puno ili malo.

Pročitajte više