TRANSFERI

Transferi i glasine dana: Tri dinamovca pred odlaskom iz kluba, United lovi stopera

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

PRIJELAZNI rok u većini europskih zemalja traje do 5. listopada, a u HNL-u sve do 18. listopada. Svakog dana na Indexu možete pratiti najnovije glasine, provjerite koji su poslovi završeni, tko prelazi kamo i za koliko novca.

Tijekom današnjeg dana ovo su bile najzanimljivije teme s nogometnog tržišta. 

TRANSFERI I GLASINE 22. RUJNA 

ROMERO ŽELI OTIĆI IZ UNITEDA

Vratar Manchester Uniteda Sergio Romero traži izlaz iz kluba još u ovom prijelaznom roku, navodi britanski The Sun koji tu vijest navodi kao ekskluzivu. 

Na Old Trafford se vratio Dean Henderson iz Sheffield Uniteda, koji će biti drugi vratar iza Davida De Gee, a Romero ne želi biti treći vratar i spreman je otići. 

UNITED PREGOVARA S BARCELONOM

Manchester United aktivno radi na dovođenju Ousmanea Dembelea iz Barcelone, piše Daily Record koji dodaje kako bi se radilo o jednogodišnjoj posudbi.

Barca se želi riješiti Dembelea nakon što se nije uspio nametnuti pa bi na posudbu pristala samo ako uz nju ide obaveza otkupa nakon isteka i to za 100 milijuna eura. Čeka se odgovor Uniteda.

TRI DINAMOVCA NA ODLASKU

Nakon što je Dinamo dogovorio prodaju Joška Gvardiola u RB Leipzig, klub bi mogla napustiti još trojica igrača, a riječ je o Antoniju Marinu, Emiru Dilaveru i Ameru Gojaku.

Marina dovesti žele klubovi iz Serie A, a najviše se spominje Sampdorija. Kako doznajemo, njegov odlazak iz kluba ovog ljeta je izgledan.

Emir Dilaver trebao bi do kraja prijelaznog roka preseliti kod Stjepana Tomasa u turski Rizespor, a Amer Gojak navodno ima ponude Bologne, Genoe i Herthe. 

BARCELONA I BAYERN BORE SE ZA BEKA

Sergino Dest nogometaš je kojeg bi čelnici Barcelone rado htjeli vidjeti na Camp Nouu, a u utrku za njega uključio se i Bayern, piše ESPN.

Nogometaš Ajaxa ima tek 19 godina, a pobudio je interes gotovo svih europskih velikana i vrlo je izgledno da će već ovog ljeta promijeniti sredinu. 

NOVA PONUDA ZA LIVAKOVIĆA

Prema pisanju niza manjih francuskih medija koji prate Rennes, francuski klub poslao je drugu, poboljšanu ponudu za Dominika Livakovića.

Francuzi su nedavno prodali svog vratara Mendyja u Chelsea i hitno im treba zamjena, a Livaković se čini kao idealan izbor zato što bi ga mogli dobiti za oko 10 milijuna eura, koliko se piše da iznosi ponuda. 

UNITED LOVI HIT STOPERA

Francuski stoper Dayot Upamecano na meti je Manchester Uniteda, piše Daily Telegraph. Igrač RB Leipziga oduševio je prošle sezone, debitirao za svjetske prvake i prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura.

RIJEKA PRODALA ČOLAKA

Antonio Mirko Čolak (27) i službeno je postao novi igrač PAOK-a.

Bivši igrač Rijeke u ponedjeljak prije podne je potpisao ugovor sa solunskim klubom, nakon što je uspješno prošao liječničke preglede. U utorak je službeno i predstavljen. Više ovdje.

ALVES ŽELI OPET U EUROPU

Dani Alves želi napustiti Sao Paulo i vratiti se u Europu. U tom je klubu od 2019. godine, a u 37. godini htio bi otići u svoj peti europski klub, nakon Seville, Barcelone, Juventusa i PSG-a.

VIDAL U INTERU

Arturo Vidal potpisao je dvogodišnji ugovor s Interom uz opciju produljenja za još jednu godinu. Inter će ga platiti samo milijun eura, a milanski klub na Twitteru je potvrdio transfer.

MANDŽO PREMA RUSIJI?

Ruski Sport Express piše da će Mario Mandžukić ipak završiti u Lokomotiv Moskvi.

Nakon odlaska iz Al-Duhaila hrvatski je napadač bez kluba. Pisalo se o interesu Fenerbahčea, no Turci su to demantirali. Rusi pišu da bi u klubu Vedrana Ćorluke trebao zarađivati 2,8 milijuna eura po sezoni. Više OVDJE.

JOVIĆ U BUNDESLIGI?

El Mundo Deportivo piše da se Luka Jović vraća u Eintracht Frankfurt.

U ljeto 2019. Real Madrid ga je kupio za 60 milijuna eura, ali on je odigrao samo 17 utakmica i zabio dva gola. Jović je zainteresiran za povratak u Bundesligu kako bi oživio karijeru.

MORATA U ITALIJI

Španjolski napadač Alvaro Morata uskoro postaje igrač Juventusa. Sletio je u Torino u kasnim satima s ponedjeljka na utorak i tako je Juventus okončao potragu za napadačem nakon što je sve propalo s Edinom Džekom i Luisom Suarezom.

Talijanski klub će Atletico Madridu platiti devet milijuna eura, a sljedeće sezone ima priliku otkupiti njegov ugovor za 45 milijuna eura. Uz to, postoji i opcija da Morata još jednu sezonu ostane u Juventusu na posudbi.

MILIK U TOTTENHAM?

Arkadiusz Milik bi iz Napolija mogao u Tottenham kod Josea Mourinha. Poljskog napadača htjela je Roma, no do dogovora nije došlo i sada bi se stasiti centarfor trebao preseliti u Premiership. Spursi će ga uzeti na posudbu uz obaveznu opciju otkupa za 18 milijuna eura te sedam milijuna eura bonusa na tu cifru.

Pročitajte više