TRANSFERI

Transferi i glasine: Golman Uniteda prijeti odlaskom, partija pokera za Sancha

Foto: EPA

IZA NAS je još jedan dan u kojem ste sve najveće i najvažnije transfere u europskom nogometu uživo mogli pratiti na portalu Indexa. 

Prijelazni rok će u Engleskoj trajati do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa.

Najveće priče danas bila su one vezane uz Manchester United koji osim što aktivno radi na dovođenju Jadona Sancha iz Borussije Dortmund, radi i na dovođenju Alexa Tellesa iz Porta te pregovara s Deanom Hendersonom o njegovom statusu u klubu. 

Love Sancha

Novinar Sky Sportsa Kaveh Solhekol donosi novosti po pitanju pregovora Manchester Uniteda i Borussije Dortmund za Jadona Sancha. 

"Razvila se prava partija pokera. United neće dozvoliti da ga itko maltretira, a Borussia ne želi prodati Sancha za manje od 120 milijuna eura. Nije jasno kako će završiti ovi pregovori."

Također, United je blizu dovođenja Alexa Tellesa za sniženu cijenu iz Porta ovoga ljeta. Tellesa se trenutno smatra za jednog od najboljih lijevih bekova u svijetu nogometa, a Unitedu upravo na toj poziciji treba pojačanje.

Ultimatum upravi

Posebno je zanimljiva priča oko Deana Hendersona. Vratar Manchester Uniteda na posudbi u Sheffield Unitedu postavio je ultimatum upravi kluba kako bi si osigurao mjesto u momčadi. 

Henderson zahtijeva od kluba mjesto prvog vratara ispred Davida De Gee i Sergija Romera ili će, ako uvjet ne bude ispunjen, tražiti odlazak iz kluba u Chelsea koji je pokazao interes za njega. 

Transferi kroz dan: 

SUTRA OBJAVA VELIKOG POSLA

James Horncastle, britanski novinar koji piše za The Athletic i pokriva Serie A, objavio je danas na svom Twitter profilu kako će Inter sutra objaviti potpis ugovora s Alexisom Sanchezom.

Čileanac je ove sezone igrao na posudbi u Interu i postigao četiri gola uz 10 asistencija, a na kraju sezone trebao se vratiti na Old Trafford. Međutim, u Unitedu ga ne žele i htjeli su se riješiti njegove plaće. 

Na kraju su Sanchez, United i Inter postigli takav dogovor da će engleski klub i nogometaš raskinuti ugovor te da će ga Inter dovesti besplatno, ali i preuzeti njegovu plaću. 

CITY POTVRDIO AKEA

Manchester City je na svojim stranicama službeno potvrdio da je kupio Nathana Akea od Bournemoutha za 43 milijuna eura. 

Ake je potpisao ugovor do 2025. godine, a odmah na predstavljanju istaknuo je kako je presretan što je došao u klub s kojim se može boriti za naslov prvaka. 

CHELSEA I ARSENAL OPET TRGUJU

Willian ide u Arsenal, objavio je danas francuski Le10Sport koji tvrdi kako će potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na tri godine. 

ARDA TURAN PONOVNO U GALATASARAYU

Arda Turan potpisao je ugovor s Galatasarayom nakon što je kratko bio bez kluba. Bivši igrač Barcelone i Atletico Madrida vratio se iz Istanbula koji je napustio 2011. godine.

Potpisao je na jednu godinu uz jednu godinu mogućeg produljenja ugovora ako on i klub budu zadovoljni prvom sezonom. 

SPREMAN OTIĆI U CHELSEA

Vratar Manchester Uniteda na posudbi u Sheffield Unitedu postavio je ultimatum upravi kluba kako bi si osigurao mjesto u momčadi. 

Henderson zahtijeva od kluba mjesto prvog vratara ispred Davida De Gee i Sergija Romera ili će, ako uvjet ne bude ispunjen, tražiti odlazak iz kluba u Chelsea koji je pokazao interes za njega. 

UNITED AKTIVAN NA TRŽIŠTU

Krilni napadač Fiorentine Federico Chiesa svojim je odličnim partijama privukao pažnju nekoliko europskih velikana, a novo ime na toj listi je Manchester United, objavili su talijanski mediji.

Dosad su se u medijima najviše spominjali Juventus i Inter kao mogući klubovi u kojima bi Chiesa trebao nastaviti karijeru, no čini se da je Manchester United prvi dao konkretnu ponudu, a ona iznosi 55 milijuna eura.

NOVA OPCIJA ZA LOVRENOVU ZAMJENU

Liverpool već neko vrijeme traži zamjenu za Dejana Lovrena nakon što je hrvatski stoper završio transfer u Zenit iz Sankt Petersburga. 

Najnovija meta je Jamal Lewis iz Norwicha za kojeg je Liverpool spreman platiti 13 milijuna eura. Želi ga dovesti po sniženoj cijeni zbog Norwichevog nedavnog ispadanja u drugu ligu, piše Daily Telegraph.

MARIĆ MU SPASIO ŽIVOT, A SAD JE STIGAO U HAJDUK

Zvonimir Filipović novi je nogometaš na Poljudu, a stigao je na probu kroz koju će se u sljedećih nekoliko dana pokušati nametnuti i izboriti svoje mjesto u drugoj momčadi Hajduka.

Filipović je 23-godišnji nogometaš, a posljednju sezonu odigrao je za momčad Mladosti iz Petrinje. Protiv Hajduka je igrao u Kupu prošle godine kad su se dvije momčadi susrele u rujnu.

Filipović je ranije bio član Osijeka i Cibalije, a upravo iz dana kada je bio član vinkovačkog kluba ima i jedna zanimljiva priča. 

U studenom 2017. godine Cibalia je igrala protiv Istre te je nakon jednog duela Filipović ostao ležati na travnjaku. Glavni sudac Bruno Marić brzo je reagirao, okrenuo ga na bok i izvadio mu jezik te mu tako spasio život.  

PEPOVA KASICA ZA POJAČANJA

Pep Guardiola dobio je od čelnika Manchester Cityja budžet od 300 milijuna funti kako bi pojačao svoju momčad pred sljedeću sezonu. 

Igrači koje je već doveo su Nathan Ake iz Bournemoutha za 41 milijun funti i Ferran Torres iz Valencije za 37 milijuna funti (21+bonusi). Osim njih želi dovesti Kalidoua Koulibalyja iz Napolija za 60 milijuna funti, Joaa Felixa za 80 milijuna funti i zasad anonimnog napadača za 100 milijuna funti. 

REAL POSUDIO JAPANSKOG MESSIJA

Takefusa Kubo, u španjolskim medijima poznatiji kao japanski Messi, pronašao je novi klub nakon što mu je rečeno da u Realu neće biti mjesta za njega.

Prvak Španjolske posudio ga je Villarrealu koji će u ugovoru o posudbi imati i klauzulu o pravu otkupa, ali iznos mogućeg transfera nije poznat. 

PARTIJA POKERA

Novinar Sky Sportsa Kaveh Solhekol donosi novosti po pitanju pregovora Manchester Uniteda i Borussije Dortmund za Jadona Sancha. 

"Razvila se prava partija pokera. United neće dozvoliti da ga itko maltretira, a Borussia ne želi prodati Sancha za manje od 120 milijuna eura. Nije jasno kako će završiti ovi pregovori."

UNITED LOVI BEKA PO SNIŽENOJ CIJENI

Manchester United blizu je dovođenja Alexa Tellesa za sniženu cijenu iz Porta ovoga ljeta. Tellesa se trenutno smatra za jednog od najboljih lijevih bekova u svijetu nogometa, a Unitedu upravo na toj poziciji treba pojačanje.

Od ranije Tellesa prati i Chelsea, ali prema pisanju portugalskog lista Correio da Manhã United je bliže njegovom dovođenju za otkupnu klauzulu koja iznosi 40 milijuna eura. 

HRVATI U ŠPANJOLSKOJ

Sve o statusima hrvatskih nogometaša u La Ligi i Segundi pročitajte OVDJE.

COUTINHO IDE U ARSENAL?

Sport piše da će Coutinho u Arsenal nakon neuspješne posudbe u Bayernu, koji ga ne želi otkupiti od Barcelone. Ne navodi se kolika bi trebala biti odšteta za brazilskog ofenzivca, no poznato je da ga se Španjolci žele riješiti zbog velike plaće.

JAMES U ATLETICO

El Golazo de Gol piše da će James Rodriguez iz Real Madrida u Atletico Madrid za iznos između 10 i 15 milijuna eura, što je nevjerojatna cifra budući da prema Transfermarktu vrijedi 32 milijuna eura. Ipak, ugovor mu istječe u ljeto 2021. pa je stoga sniženje logično.

VIDEO: James

EVERTON

Everton umjesto u Everton otišao u Benficu. Više ovdje.

MORO U RUSIJU

Dinamo Moskva kupit će 22-godišnjeg veznjaka zagrebačkog Dinama. Više ovdje.

UNITED BI TALIJANA

Talijani pišu da Manchester United za 55 milijuna eura želi dovesti Federica Chiesu, Fiorentinino krilo.

BOGA U NAPOLIJU?

Jeremie Boga je želja Napolija, Sassuolu je za jednog od najboljih europskih driblera ponudio 25 milijuna eura.

AKE U CITYJU

Nathan Ake je novi igrač Manchester Cityja, sljedećih dana će se odraditi i liječnički pregledi i 25-godišnji nizozemski defenzivac postat će igrač engleskog viceprvaka za 43 milijuna eura.

PSG I THIAGO

PSG je spreman platiti Bayernu 30 milijuna eura za veznjaka i Pepovog miljenika Thiaga Alcantaru koji je u posljednjoj godini ugovora. To je za pet milijuna eura više od ponude Liverpoola, koji ispada iz utrke.

VIDEO: Thiago Alcantara

UNITED TRAŽI BEKA

Portov Alex Telles na meti je Manchester Uniteda, riječ je o lijevom beku iz Brazila, a posjeduje i talijansku putovnicu.

WILLIAN

Brazilac ima četiri ponude - Chelsea mu nudi produljenje ugovora, a osim njih, zainteresirani za Brazilca su Arsenal, Barcelona i Inter Miami, piše Athletic.

Pročitajte više