EUROPSKE LIGE

Transfermarkt: Foden je najvrjedniji igrač u Premier ligi, nevjerojatno je konstantan

Foto: EPA

NOGOMETAŠ Manchester Cityja i engleski reprezentativac Phil Foden najvrjedniji je igrač u Premier ligi. Transfermarkt, portal koji se bavi procjenom vrijednosti profesionalnih nogometaša, piše da je Foden dostigao cijenu od 90 milijuna eura te tako prestigao Mohameda Salaha i Harryja Kanea. Iako je svoj trojici cijena ista, Foden je u prednosti zbog neispunjenog potencijala.

"Foden je nevjerojatno konstantan i ima ogroman potencijal", stoji na stranici Transfermarkta. "Ne samo da je najvrjedniji igrač u engleskom nogometu, već je i jedan od najboljih mladih veznjaka u Europi, uz Pedrija, Jodea Bellinghama i Federica Valverdea. "

Na Transfermarktovoj listi najvrjednijih igrača od 23 godine i mlađih, Foden zauzima četvrto mjesto. Prvi je Kylian Mbappe, koji vrijedi 160 milijuna eura, slijedi ga Erling Haaland koji vrijedi 150 milijuna eura te Vinicius Junior koji vrijedi 100 milijuna. Valja naglasiti da Halland još uvijek nije u konkurenciji za najskupljeg igrača Premier lige jer nije nijednom nastupio u tom natjecanju.

Pročitajte više