Transfermarkt: Majer je najskuplji Hrvat u Bundesligi. Jako mu je skočila vrijednost

Foto: Profimedia

TRANSFERMARKT, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, objavila je nove podatke za Bundesligu. Napadaču Bayerna Harryju Kaneu, koji je ljetos došao iz Tottenhama, vrijednost je porasla za deset milijuna eura i dosegla 110 milijuna eura, pa sada sa suigračem Jamalom Musialom dijeli prvo mjesto.

U njemačkoj prvoj ligi igraju desetorica Hrvata. Najvrjedniji je veznjak Lovro Majer, kojem je vrijednost nakon transfera iz Rennesa u Wolfsburg skočila za sedam milijuna eura te sada iznosi 27 milijuna eura. Josip Juranović, bočni igrač Union Berlina, prije je vrijedio devet milijuna eura, no sada je taj iznos došao na 12. Porasla je i vrijednost stopera Darmstadta Mateja Maglice, i to za 500 tisuća eura, što znači da je sada na 1.5 milijuna eura.

Bivši igrač Dinama, a danas ofenzivac RB Leipziga, Dani Olmo postao je 13. najvrjedniji igrač Bundeslige. Španjolski reprezentativac procijenjen je na 50 milijuna eura. To znači da je vrijednost povećana za deset milijuna eura.

Četvorici hrvatskih igrača pala je vrijednost

Četiri hrvatska nogometaša doživjela su pad. Transfermarkt je napadaču Hoffenheima Andreju Kramariću smanjio vrijednost s devet na osam milijuna eura. Veznjak Eintracht Frankfurta Kristijan Jakić pao je s devet na sedam milijuna eura, dok je branič istog kluba Hrvoje Smolčić bio na pet, a sada je na četiri milijuna eura.

Vezni igrač Darmstadta Bartol Franjić došao je na tri, a ranije je vrijedio četiri milijuna eura. Nije se promijenila vrijednost bočnog braniča Josipa Stanišića iz Bayer Leverkusena, napadača Diona Drene Belje iz Augsburga i bočnog igrača Augsburga Davida Čoline. Cijeli Transfermarktov popis igrača pogledajte ovdje.

Pročitajte više