Travnjak u Andori zadovoljio, Klasnić, Dudu i Srna najavili golijadu!

HRVATSKA je sinoć odradila trening na stadionu Comunale u Andori la Velli, a prema viđenom, unatoč zimskim uvjetima, travnjak i nije toliko loš kao što se pribojavao naš stručni stožer. 

> Srna priznao: Nadamo se kiksu Ukrajine, drugo mjesto je naša realnost!

Reprezentativci su tradicionalno na posljednjoj provjeri prije utakmice odirali meč "starih" protiv "mladih", a "stari" su predvođeni Klasnićem, Eduardom i Srnom briljirali, pobijedivši sa 4:0.

Vejić: Svaka utakmica je jednako važna, nosi tri boda i tako se treba postaviti

Hrvoje Vejić najavljen je u Bilićevom sastavu od prve minute. Izgleda da se trebao vratiti u Hajduk da napokon uđe u prvu postavu reprezentacije.

"Ha, ha, ha to se tako poklopilo jer svi znamo da dosta igrača fali, dosta ih je kartoniranih i bolesnih, tako da se otvorila prilika. Što se mene tiče, ja sam spreman i u dosta sam dobroj formi. Jedino se nadam da ćemo sutra doći do tog rezultata koji nam je potreban, što su tri boda", rekao je Hrvoje Vejić.

Utakmicu s Andorom neki shvaćaju olako, pobjeda je već upisana, međutim, Vejić ističe kako su sve utakmice jednako važne, sve vrijede tri boda: "Važna je svaka utakmica, tri boda svugdje vrijede jednako, kako protiv Andore tako i protiv Engleske ili Ukrajine. Ipak ne sumnjam da će biti dosta nezgodno, naime, govore da teren nije baš najbolji. Vidjet ćemo večeras na treningu, pokušati se prilagodit svim uvjetima i sutra pokazat da smo bolji od njih", istaknuo je branič Hajduka.

Mnogi veliku šansu za postizanje pogotka vide u prekidima, pogotovo kada je tu Vejić, rekli bismo specijalist: "Da, vjerojatno će biti dosta prilika iz prekida, pripremamo se za to. Imam sreću da u reprezentaciji ima igrača koji vrlo dobro izvode prekide i nadam se da će biti lijepih šansi za postizanje pogotka", za kraj će Vejić.

Klasnić: Sve ću dati od sebe da zabijem i da pobijedimo

Još jedan od povratnika u prvih 11 je i Ivan Klasnić: "Sigurno se veselim sutrašnjoj utakmici, uvijek rado igram za Hrvatsku. Da, sutra ću dobit priliku od prve minute i nema sumnje da ću dati sve od sebe da zabijem gol, opravdam povjerenje i mi na kraju pobijedimo. Samo, treba što prije zabiti gol".

"Dobro se osjećam, sve super, zdrav sam i što se toga tiče nema nikakvi problema, a to je ono najvažnije", dodao je Klasnić, ne želeći razgovor protegnuti na sve glasniju priču oko njegov odlaska iz Nantesa. Spominje i Šimunićeva Hertha, zatim HSV i ponovo Wigan.

"Ne znam, vidjet ćemo...", poručio je uz zagonetni osmijeh.

Čale: Turci me zovu Kale ili Đale

I branič Trabzonspora Hrvoje Čale u Andori će dobiti priliku karijere, priliku za debi u reprezentaciji u službenim utakmicama: "Normalno da se veselim, to je san svakog igrača, samo se nadam da će sve završit kako treba i da ćemo osvojiti tri boda."

"Zadovoljstvo je ogromno, izbornik je uvijek vjerovao u mene i sada mu mogu početi vraćati. Najbitnije je što prije zabiti da se otvori onda će sve biti lakše. Istina, nije ovo velika utakmica, ali je za mene velika stvar, ne debitiraš svaki dan za reprezentaciju", rekao je Čale.

"Potpuno sam zadovoljan situacijom u Trabzonsporu, borimo se za naslov prvaka i zaista je dobra atmosfera. Da, Turci malo teže izgovaraju moje ime, prvo su me zvali Kale, pa onda Đale, ali pomalo uče. Ime im je još teže, njega ni ne spominju", dodao je.

V.B.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Pročitajte više