Liga prvaka

TRAŽI MILIJARDU EURA Egipćanin tuži Ramosa zbog duševnih boli jer je ozlijedio Salaha

Getty Images/Guliver Image

EGIPATSKI odvjetnik Bassem Wahba tužio je Sergija Ramosa za milijardu dolara zbog duševnih boli koje je nanio njemu i egipatskom narodu ozljeđivanjem Mohameda Salaha.

Realov stoper je u 30. minuti subotnjeg finala Lige prvaka hrvačkim zahvatom srušio Egipćanina, koji je zbog dislociranog ramena uplakan morao izaći iz igre. Salah je na Instagramu objavio da se nada da će biti spreman za Svjetsko prvenstvo, no njegov nastup u Rusiji i dalje je upitan.

"Ramos ga je namjerno ozlijedio i morao bi zbog toga biti kažnjen. FIFA-i sam podnio optužni prijedlog i tražim milijardu eura odštete. Egipatski narod je pod velikim stresom zbog ovoga, a sav novac donirat ću u zakladu Long Live Egypt", rekao je Wahba u emisiji na nacionalnoj televiziji.

Iako nije specificirao kako misli dokazati Ramosovu namjeru, Wahba tvrdi da ima osnove po kojima bi mogao dobiti parnicu. Iako izrazito rijedak, ovo nije prvi ovakav slučaj u profesionalnom sportu. Prošle godine je nakon prve utakmice finala doigravanja Zapadne konferencije jedan navijač San Antonio Spursa tužio igrača Golden Statea Zazu Pačuliju zbog toga što je namjerno ozlijedio Kawhija Leonarda.

Izvjesni Juan Vasquez tražio je 75.000 dolara odštete i zabranu približavanja Leonardu za Gruzijca, no njegov zahtjev je odbijen. Iako je riječ o drugačijem slučaju, i Neymar je bio meta tužbe nezadovoljnog navijača. Luciano Pereira Caporroz, navijač Santosa, tužio je Brazilca jer je prije finala Svjetskog klupskog prvenstva 2011. godine s Barcelonom potpisao ugovor s katalonskim klubom. 

Caporroz je od Neymara tražio 8400 eura od čega 6200 za pretrpljene duševne boli, a ostatak za putne troškova odlaska u Japan gdje se utakmica igrala. Sud je optužnicu odbacio.

Navijač nizozemskog PSV-a je prije dvije godine podigao tužbu protiv suca Dannyja Makkelieja i nizozemskog nogometnog saveza jer je konkurentu Ajaxu na utakmici protiv Rode dosuđen nepostojeći penal iz kojeg su zabili gol. Iako je PSV na kraju priče ipak osvojio naslov, Marcel Blaak prijavio je suca i savez policiji zbog krađe.

Pročitajte više