NBA

Smijali su mu se kad se ozlijedio. Sad će treći put propustiti cijelu sezonu

Foto: AP Photo/Matt York/Guliver

MLADA zvijezda Denver Nuggetsa Michael Porter Jr. već je propustio dvije sezone zbog problema s leđima, a sada mu prijeti da propusti i ostatak ove koja je tek počela.

Suigrač Nikole Jokića nije igrao već dva tjedna zbog problema sa živcem u leđima, koje je ponovno osjetio na utakmici protiv Houstona, kada je postao viralni hit zbog promašenog potpuno otvorenog polaganja.

VIDEO: Arena Sport

Tada je promašaj izgledao urnebesno, ali puno je manje smiješan kada se znaju njegove posljedice. Porter će, javlja The Denver Post, vjerojatno morati na operaciju, koja bi mu značila završetak sezone nakon samo devet odigranih utakmica.

Denver Post navodi kako su Nuggetsi Porteru dali tjedan dana da pokaže napredak kako bi razmotrili druge metode rehabilitacije.

Muči se od početka sezone, brojke mu se prepolovile

Portera muče leđa od početka sezone, a prilikom promašenog polaganja napravio je pokret koji je pogoršao situaciju. Svakog dana je na tretmanima, ali zasad, čini se, nema napretka.

Činjenica da nije ni približno na 100 posto vidjela se i u njegovoj igri i brojkama i prije ozljede. U devet utakmica imao je prosjeke od samo 9.9 poena, gotovo upola manje nego prošle sezone, uz očajan šut od 36% iz igre te 21% za tricu.

Ugovor poput Dončićevog

Užas u Nuggetsima još je veći s obzirom na to da su mu uoči sezone dali petogodišnji ugovor koji s bonusima može doseći čak 207 milijuna dolara, isto koliko je Luka Dončić dobio od Dallas Mavericksa.

Nuggetsi su imali ogromnu vjeru u njegov potencijal, koji je počeo ponovno pokazivati prošle sezone, kada je u prosjeku zabijao 19 poena uz 54% šuta iz igre i 45% za trice. Taj je potencijal pokazivao kao tinejdžer kada je kao maturant proglašen najboljim srednjoškolskim košarkašem SAD-a.

No već u prvom poluvremenu debija na sveučilištu Missouri ozlijedio je leđa i propustio skoro cijelu sezonu, odigravši još samo dvije utakmice. Zbog toga je, umjesto na samom vrhu drafta, izabran tek kao 14., a Nuggetsi su ga istog ljeta poslali na novu operaciju kako bi potpuno sanirao ozljede, pa je propustio i cijelu rookie sezonu.

Udarac kratkoročnim ambicijama, upitnik u dugoročnim

U prošloj, svojoj trećoj nakon drafta, a drugoj u kojoj je zaista igrao, pokazao je da može biti ključan suigrač Nikoli Jokiću u borbi za NBA naslov, pa su ga Nuggetsi nagradili maksimalnim dopuštenim ugovorom.

Iako bi ga ova operacija trebala koštati "samo" ostatka ove sezone, opetovani problemi s istom ozljedom podižu pitanja hoće li Porter ikada moći imati normalnu karijeru, a kamoli opravdati ogroman novac koji je klub ljetos uložio u njega. Za sada je najveći Denverom problem kratkoročne prirode jer im je od prošle sezone ozlijeđen Jamal Murray, pa je MVP Jokić sada jedini igrač visokog kalibra u sastavu, što će mu dodatno povećati teret koji nosi ove sezone, a praktički izbaciti Nuggetse iz borbe za naslov prvaka.

Pročitajte više