Trebao je biti igrač na kojem će Rijeka zaraditi milijune. Evo gdje je danas

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PRIJE samo dvije i pol godine tada 21-godišnji nogometaš Rijeke Denis Bušnja imao je svaki razlog vjerovati da je ispred njega velika karijera. Na početku sezone 2021./2022. u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu zabio je sjajan gol protiv škotskog Hiberniana za potvrdu pobjede svoje momčadi (4:1), počeo je dobivati sve veću minutažu, a iz kluba su odašiljali signale da za svog mladog igrača očekuju milijunski transfer.

Vrlo brzo je stigao i poziv za U21 reprezentaciju Hrvatske za koju će 2021. godine upisati tri nastupa i sve se činilo idealnim. Bušnja je u omladinski pogon Rijeke stigao 2015. godine iz Čakovca, a svoj debi za prvu momčad upisao je u rujnu 2018. godine kada je u kup utakmici protiv niželigaša Radnika iz Križevaca (pobjeda Rijeke 9:0) postigao i pogodak. Ligaški debi će upisati nekoliko dana kasnije kada je dobio jednu minutu na terenu protiv Slaven Belupa.

U svojoj prvoj sezoni za klub s Kvarnera upisao je ukupno 14 nastupa, a pogodak protiv Radnika će mu ostati jedini. Rijeka ga je na ljeto 2019. godine poslala na posudbu u Istru gdje je skupio 16 nastupa bez učinka u vidu golova ili asistencija. Sljedeće sezone odlazi na posudbu u slovački SKF Sered gdje se dobro snašao te je u 30 utakmica zabio pet golova i dodao još toliko asistencija.

Uzlet u Rijeci i veliki pad

Dobro odrađenom posudbom u Slovačkoj zaslužio je pravu priliku u Rijeci koju je i dobio. Ljeto 2021. godine je za njega sjajno počelo te je, osim protiv Hiberniana, zabio još u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu protiv malteške Gzire, a dočekao je i svoj prvi gol za Rijeku u Super Sport HNL-u kada je zabio za pobjedu protiv Šibenika.

Do kraja polusezone Bušnja je igrao sve više i činilo se da je Rijeka u njemu dobila modernog mladog krilnog igrača na kojem će zaraditi veliki novac, ali se nije tako odigralo. Kako se sezona bližila kraju, Bušnja je dobivao sve manje minuta. Pokušala ga je Rijeka istrpiti pa je prošle sezone do zime igrao dosta, ali bila je to najgora polusezona kluba od dolaska Damira Miškovića te se u takvim uvjetima ni Bušnja nije snašao. U 13 utakmica je ostao bez ikakvog učinka.

Rijeka ga je prije godinu dana zato poslala u slovenski Bravo na posudbu, a na početku ove sezone napustio je klub u besplatnom transferu te se pridružio gruzijskom povijesnom velikanu Dinamu iz Tbilisija. Tamo je igrao redovito, ali je postigao samo jedan pogodak.

Očito nije uspio uvjeriti Gruzijce da im je potreban pa su ga pustili da ode iz kluba besplatno, a Bušnja se sada pridružio tajlandskom BG Pathum Unitedu i tako nastavio silaznu putanju svoje karijere. On nije prvi Hrvat u tom klubu budući da je prije za njih nastupao Stipe Plazibat, a do Nove godine član kluba je bio i stoper Renato Kelić.

 

Pročitajte više