Transferu

Trebao je postati najskuplji dinamovac ikad, a sad se nikome ne javlja i ne trenira

Foto: Profimedia

MARTIN OJEDA još uvijek ne odustaje od transfera u Dinamo. Hrvatski prvak je odavno dogovorio sve uvjete s igračem koji iznimno želi doći na Maksimir, ali je posao stopirao njegov klub Godoy Cruz. Argentinci su prvo prihvatili Dinamovu ponudu, dogovoreni su čak i dinamika isplate transfera od 5.2 milijuna eura te svi popratni detalji, ali onda je sve stalo. 

Godoy je odlučio da neće prodati 23-godišnjeg ofenzivca u siječanjskom prijelaznom roku, a on je odlučio da više ne igra za taj klub pa ne dolazi na treninge. Ojeda već dva tjedna ne trenira s ostatkom momčadi i argentinski mediji pišu da je zbog Dinama napravio čak 15 disciplinskih prekršaja.

Čelnici kluba mu obećavaju transfer u srpnju i nude mu veću plaću u preostalih šest mjeseci, ali Ojeda im se uopće ne javlja na telefon. Trenutno je s obitelji u Gualeguaychúu, daleko od kluba i suigrača.

"Martin se nosi sa svojom osobnom situacijom. Zatim je imao koronavirus i bio je zagušen. Mislim da ćemo ga, kad se izvuče iz te situacije, imati u momčadi", pokušao je situaciju oko Ojede objasniti trener Diego Flores. Godoy je bez Ojede ovog tjedna izgubio dvije prijateljske utakmice.

Ojeda je ove sezone u 23 utakmice zabio 12 i namjestio tri gola. Od 2017. bio je igrač Racinga, koji ga je posuđivao sve dok Godoy Cruz nije otkupio njegov ugovor. Prema ranijem dogovoru Racinga i Godoya, 30 posto transfera pripast će Racingu (oko milijun i pol eura). Prije toga je Racing prodao 50 posto prava na nogometaša za pola milijuna dolara.
 

Pročitajte više