Trećeligaš izbacio Villarreal nakon lude utakmice koja se igrala dva dana

Foto: EPA

ŠESNAESTINA finala Kupa Kralja izgledala je kao da će proći bez većih šokova, ali trećeligaš Unionistas de Salamanca izbacio je Villarreal nakon izvođenja jedanaesteraca. Luda utakmica trajala je dva dana, a igrači su izveli osam serija jedanaesteraca prije nego što smo dobili šokantnog pobjednika.

Utakmica je prvotno počela u nedjelju u 18 sati, a nakon što je Ilias Akhomach postigao pogodak osam minuta prije kraja, činilo se da će Žuta podmornica odnijeti pobjedu nakon teškog mučenja. No samo pet minuta kasnije Alfred Planas izjednačio je s bijele točke. Tada je došlo do kvara na reflektorima, zbog čega je utakmica prekinuta, a njezin nastavak određen je za danas u 16:30.

Nastavak utakmice odgođen je protivno željama domaćina koji su smatrali da se može igrati i koji su osjećali da imaju Villarreal pod pritiskom. Utakmica je ponovno počela produžecima, a članovima kluba dopušten je besplatan ulazak na stadion Reina Sofia dok se ne napuni.

Unionisti su izdržali produžetke, a pobijedili su u izvođenju jedanaesteraca. Ukupno je izvedeno 16 jedanaesteraca, a u posljednjoj seriji Villarrealov Kiko Femenia poslao je loptu daleko iznad gola i slavlje domaćina moglo je početi.

 

Pročitajte više