Transferi

Treći strijelac HNL-a odlazi, evo koliko će Hajduk zaraditi

Foto: Profimedia

MARIN JAKOLIŠ do kraja prijelaznog roka trebao bi potpisati za Cosenzu, klub koji se bori za opstanak u drugoj talijanskoj ligi. Jakoliš je prvi dio sezone odradio na posudbi iz Hajduka u Šibeniku.

Jakoliš, 25-godišnji napadač, ove sezone je jedan od najboljih igrača HNL-a. Zabio je deset golova, treći je strijelac prvenstva i prema Sofascoreu je šesti najbolje ocijenjeni nogometaš lige. Hajduk ga je doveo 2019. godine iz Admire Wacker za 100 tisuća eura.

"Jako sam zahvalan Šibeniku što mi je dao povjerenje da se nakon Hajduka vratim i pokažem svima koliko vrijedim, ali želim jedan ozbiljan iskorak u karijeri. Da me netko ne bi krivo shvatio, ne vidim se u Šibeniku iduće tri godine. Razgovarao sam s obitelji i menadžerom i donio sam odluku da neću ništa potpisivati", rekao nam je nedavno Jakoliš nakon što je odbio ponudu Šibenika.

Hajduk bi za Jakoliša trebao dobiti oko pola milijuna eura, navode Sportske novosti. U Cosenzi, 17. klubu druge talijanske lige, igra i Mario Šitum, nekadašnji prvotimac Dinama. Za Hajduk je Jakoliš odigrao 51 utakmicu i postigao dva pogotka.

Pročitajte više