ABA LIGA

Treći trener u mjesec dana: Bivši strateg Zadra i Cibone preuzeo Zvezdu

Foto. KK Crvena zvezda / EPA

PRVAK ABA lige Crvena zvezda u mjesec je dana dobila trećeg trenera ove sezone. Milan Tomić smijenjen je 22. listopada, nakon čega je momčad vodio kao privremeni trener Andrija Gavrilović, a danas je sudionik Eurolige predstavio njegovog nasljednika Dragana Šakotu. 

Iskusni 67-godišnji trener vraća se u Zvezdu nakon 12 godina. Vodio je crveno-bijele od 2005. do 2007, a 2006. je osvojio Kup Radivoja Koraća. 

"Došao sam osvajati trofeje i ostvariti što više pobjeda u Euroligi. Neće mi biti problem prilagodbe jer poznajem Zvezdu i dugo sam u europskoj košarci. Kada znam da je Zvezda srpski predstavnik u Euroligi, da je klub organiziran poput najvećih europskih i da ima armiju navijača iza sebe, nisam razmišljao prihvatiti ili ne. Vjerujem da ćemo imati dobru suradnju, kao što je to bilo i u prošlosti. Zvezda je izazov koji sam čekao", rekao je Šakota na predstavljanju. 

Šakota će debitirati u svom drugom mandatu na klupi beogradskog kluba 25. studenog protiv Mornara iz Bara. Tijekom karijere je, između ostalog, vodio Zadar, Cibonu, PAOK, Aris, AEK, Olympiacos, Fortitudo Bolognu. 

Zvezda je ove sezone do sada u ABA ligi upisala četiri pobjede i doživjela tri poraza, a u Euroligi je tri puta slavila u 10 odigranih utakmica. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više