Trener Astane uoči Dinama istaknuo četiri stvari: Analizirali smo sve njihove nastupe

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ASTANA i Dinamo od 16:30 u Kazahstanu igraju utakmicu pretposljednjeg, petog kola Konferencijske lige. Trener kazahstanskog kluba Grigor Babajan najavio je utakmicu na konferenciji za medije. "Dinamo je dobar i nama poznat protivnik. Situacija u skupini razvila se tako da se Ballkani, Dinamo i mi borimo za drugo mjesto. Imamo šansu, sve je u našim rukama. Shvaćamo protiv kakvog protivnika igramo.

Dinamo je favorit, ali mi igramo kod kuće. Dat ćemo sve od sebe kako bismo osvojili bodove", poručio je Babajan. "Analizirali smo i gledali sve utakmice u kojima su oni potpuno dominirali. Želim se koncentrirati na našu igru, u kojoj moramo imati četiri stvari, ako želimo pobijediti: samopouzdanje, momčadski duh, organizaciju, sportsku agresivnost. To je sve što nam treba. Važno nam je raditi na sebi, napredovati i vjerujem da ćemo to pokazati protiv Dinama", dodao je Babajan.

Dinamo igra za ostanak u Europi

Momčad trenera Sergeja Jakirovića u susret ulazi kao posljednja u skupini C s tri boda. Ballkani i Astana imaju bod više, dok je na vrhu nedodirljiva Viktoria Plzen s maksimalnih 12 bodova. Izgubi li Dinamo od Astane, više neće moći osvojiti drugu poziciju, koja vodi u nokaut-fazu Konferencijske lige.

Astana će potvrditi drugo mjesto ako savlada zagrebačku momčad, a Ballkani izgubi od Viktorije. Time bi situacija u skupini C bila riješena prije zadnjeg kola, u kojem Dinamo na Maksimiru (12. prosinca) dočekuje Ballkani. No, ako Dinamo nadigra Astanu, s Ballkanijem će u direktnom okršaju odlučivati o drugom mjestu.

Pročitajte više