Trener Atalante: Rasizam prema Vlahoviću? Mi imamo Pašalića, on je ta etnička skupina

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Juventusa u 32. kolu Serie A pobijedili su u gostima Atalantu 2:0 i izbili na drugo mjesto ljestvice, potisnuvši Lazio. Samuel Iling-Junior doveo je Juve u vodstvo u 56. minuti, a konačni rezultat postavio je Dušan Vlahović u devetoj minuti sudačke nadoknade.

Vlahović je prilikom postizanja pogotka bio vidno bijesan jer je tijekom cijele utakmice trpio uvrede s tribina. Kako pišu talijanski mediji, puni stadion u Bergamu je u više navrata, a posebno pred kraj utakmice, vikao Vlahoviću da je "cigansko govno".

Trener Atalante: Rasizam? Potpuno ste u krivu. Pa kod nas igraju Pašalić i Djimsiti

Za komentar te situacije upitan je Atalantin trener Gian Piero Gasperini, koji je rekao da tu nije riječ o rasizmu. Spomenuo je kako u Atalanti igraju Hrvat Mario Pašalić te Albanac Berat Djimsiti, a nekad su igrali i još jedan Hrvat Boško Šutalo te Slovenac Josip Iličić. Ustvrdio je kako bi navijači, da su rasistički nastrojeni, vrijeđali i njih jer su "ista etnička skupina" kao Vlahović.

"Rasizam je vrlo ozbiljan i protiv njega se treba boriti, ali po mom mišljenju, u ovom slučaju radi se više o bezobrazluku. Usmjeren je na pojedinca. Rasizam je ozbiljniji. Ako govorite o rasizmu, potpuno ste u krivu", rekao je Gasperini pa nastavio:

"U Atalanti igraju Pašalić i Djimsiti, koji su te etničke skupine, imali smo i Iličića i Šutala. Zašto njima nisu skandirali? Osuđujem svaki bezobrazluk, ali pazite, uvrede kao što su 'govno' su nešto drugo, to nije rasizam. Moramo to razlikovati i boriti se protiv stvarnog rasizma."

 

Pročitajte više