Trener Bešiktaša preuzima reprezentaciju Turske i oslobađa mjesto Slavenu Biliću

Foto: Guliver Image/ Getty Images

TURSKI nogometni savez (TFF) imenovao je u četvrtak trenera Bešiktaša Senola Günesa novim izbornikom na četiri godine.

Günes je na izborničkom mjestu zamijenio Rumunja Mirceu Lucescua, a reprezentaciju će preuzeti 1. lipnja, kada završi tursko prvenstvo.

Glavni zadatak koji je postavljen pred Günesa je plasman Turske na Europsko prvenstvo 2020. i Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Turski nogometni savez je s Lucescuom raskinuo ugovor još 11. veljače. Rumunj je vodio reprezentaciju od 2017. godine, a u 17 utakmica ostvario je četiri pobjede, uz šest neodlučenih rezultata i sedam poraza.

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine Turska je u skupini H s Francuskom i Islandom.

Günes, koji je 2015. godine preuzeo Bešiktaš s kojim je osvojio dva naslova prvaka Turske, izborničku je dužnost već obnašao jednom, od 2000. do 2004. godine, a 2002. je s Turskom na SP-u zauzeo treće mjesto.

Ovo je šansa Slavenu Biliću za preuzimanje Bešiktaša

Slaven Bilić ne bi trebao dugo čekati na novi posao nakon što je potjeran iz Al-Ittihada. 

Dok čeka odštetu iz saudijskog kluba (nagađa se da bi mogla iznositi oko pet milijuna eura), Bilić se pojavio kao glavni kandidat za trenera Bešiktaša. 

Turski Takvim javlja da Bešiktaš, koji je Bilić vodio između 2013. i 2015. godine, želi dovesti bivšeg hrvatskog izbornika i da će se predsjednik Bešiktaša Fikret Orman sastati s Bilićem u prvom tjednu ožujka. 

Bilića bi Bešiktaš doveo odmah na kraju sezone jer će upravo tada klub napustiti aktualni trener te novi turski izbornik Günes.

Pročitajte više