Europske lige

Trener Brentforda tijekom utakmice otkrio taktiku kojom je potopio United

Foto: Profimedia

DANSKI trener Thomas Frank radi sjajan posao na klupi Brentforda. 48-godišnjak se londonskom klubu pridružio 2016. godine u ulozi pomoćnika Deanu Smithu. Prethodno je radio u domovini, gdje je nakon karijere amaterskog nogometaša vodio nekoliko mlađih reprezentativnih selekcija, a dvije sezone bio je na klupi Brondbyja. 

Smith je otišao 2018., a klupu je preuzeo Frank, pod kojim Brentford doživljava strelovit uzlet. Dvije sezone u nizu bili su treći u Championshipu i iz drugog pokušaja u razigravanju izborili status premierligaša. U prvoj sezoni sjajno su se snašli među elitom, a od 13. mjesta na tablici, još više je impresionirao njihov stil igre. 

Brentford je igrao brz i napadački nogomet te se protiv malo koje ekipe povlačio u svoj šesnaesterac. Novu sezonu započeo je remijem kod Leicestera, a jučer je u prvoj domaćoj utakmici razbio United s čak 4:0. Kamere su u jednom trenutku zabilježile zanimljiv detalj. Frank je uz aut-liniju držao ploču na kojoj je bio vidljiv zamišljeni raspored momčadi koji su igrači na terenu uspješno sproveli u djelo.

United je uništen visokim presingom koji je Frank tražio. Kao što je na Twitteru pojasnio Branko Nikovski, jedan napadač pritiskao je Eriksena, koji se spuštao graditi napade, a drugi lijevog beka Malaciju. Bruno je bio između desnog veznjaka i desnog stopera, a centralni i lijevi veznjak imali su slobodnije uloge; kad bi napadači pritisnuli stopere, oni bi napali Eriksena i beka na drugoj strani.

 

Pročitajte više