Trener Dallasa: Sad želim vidjeti Dončića da zabije 70 poena sa samo pet driblinga

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ s 51 poenom odveo je Dallas Maverickse do šeste uzastopne pobjede, 126:125 u San Antoniju. To mu je bila treća utakmica u tom razdoblju u kojoj je zabio barem 50, uključujući i izvedbu karijere protiv New Yorka sa 60 poena, 21 skokom i 10 asistencija. Tim je nizom izbio na vrh ljestvice strijelaca NBA lige s prosjekom od 34.2 poena.

Uz to je četvrti u ligi po asistencijama (8.9) i ukradenim loptama (1.7), a predvodi je i po broju triple-doubleova (8) te utakmica s barem 60 i 50 poena. Nizom od šest pobjeda Dallas je od negativnog omjera došao do 21-16 i četvrtog mjesta Zapadne konferencije pa je Slovenac trenutačno najveći favorit za nagradu najkorisnijem igraču lige na kraju sezone.

Kidd: Želiš mu se samo maknuti s puta, ali...

Zato se nameće pitanje koji je uopće sljedeći korak u njegovu razvoju, a trener Dallasa Jason Kidd objasnio je da ga želi vidjeti u izdanjima poput Klaya Thompsona, koji je jednom zabio 60 poena, iako je samo 11 puta udario loptom o parket.

"Kad nekome ovako dobro ide, pitaš se treba li još što mijenjati ili mu se samo maknuti s puta, ali želiš ga staviti u situaciju da i dalje bude učinkovit, ali bez toliko driblanja i primljenih udaraca.

Nakon utakmice protiv New Yorka želim vidjeti može li imati utakmicu poput Klaya, da ima pet driblinga i zabije 70 poena. To je idući korak, da razumije kako razbijati obrane bez da stavlja toliko opterećenje na tijelo", rekao je Kidd.

Dončić je poznat po ogromnoj količini vremena koje provodi s loptom u rukama, što se katkad dovodi u vezu s nepovjerenjem u suigrače i njihovu kvalitetu. Ali problem Mavericksa je to što odlazak Jalena Brunsona u Knickse nisu nadomjestili drugim igračem koji bi rasteretio Dončića u razigravačkim dužnostima pa je on osuđen na takvo opterećenje dok mu ne prilagode momčad.

Pročitajte više