RIJEKA U EUROPA LIGI

Trener Genta: "Očekujem bitno drugačiju Rijeku, ali imamo spreman odgovor"

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

ZA RAZLIKU od svojih prethodnika na Rujevici, ekipe škotskog Aberdeena, nogometaši Genta odradili su trening dan uoči uzvrata s Rijekom u play-offu Europa lige.

Belgijci su u Rijeku donijeli prednost 2:1 iz prve utakmice, ali hrvatski doprvak se nada čudu i računa na veliki gol koji je postigao u gostima.

>> Hrvati su kao navijeni, Lovre Kalinić je ljudina, Franko najveći promašaj Genta

>> OD 20 SATI Utakmica sezone za Rijeku i za povijesni uspjeh hrvatskog nogometa

Trener Genta Jess Thorup ne planira puno mijenjati svoj sastav, a na presici je bio staložen i umjeren u svojim izjavama. Na Ghelamco Areni njegovi puleni pokazali su kvalitetu, a tome se nada i večeras na Rujevici.

"Pred nama je velik cilj, prije tri mjeseca uopće nismo razmišljali o Europi, a sada nas 90 minuta dijeli od skupine Europa lige. Analizirali smo prvu utakmicu i iz nje puno naučili. Bit će to jedna sasvim drugačija utakmica jer Rijeka mora postići pogodak, što će zasigurno otvoriti dosta prostora za igru", kazao je Thorup pa dodao:

"U prvoj utakmici cilj Rijeke bio je dobro se obraniti, što su uspijevali, a i zabili su važan pogodak. No mi smo momčad koja neće čekati i braniti se. Uvijek težimo igri, napadat ćemo i pokušati pobijediti. Govorit ćemo na travnjaku, došli smo s 22 igrača jer ovo je za nas jako važna utakmica."

>> Evo gdje večeras možete gledati Rijeku u borbi za skupine Europa lige

Gentu se prije nekoliko dana pridružio Sven Kums, kapetan iz 2015., godine kad je Gent uzeo svoj povijesni jedini naslov prvaka Belgije. Kums je došao iz Anderlechta, a prije toga igrao je u Watfordu i Udineseu.

"Sven je motiviran i spreman igrati. Prije četiri dana prva je momčad igrala međusobnu utakmicu i on je odigrao 60 minuta", kaže Thorup pa se vraća na Rijeku i zaključuje presicu:

"Naravno da nas Rijeka može napasti, to i očekujemo. Na domaćem terenu uglavnom imaju posjed lopte i kontroliraju igru. Očekujem drugačiju igru, a ne da igraju s pet igrača u obrani. No vjerujem da možemo odgovoriti protuigrom i izboriti prolaz dalje", podvukao je danski stručnjak.

Pročitajte više