Trener Gorice: Hajduk igra najdominantnije u cijeloj ligi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je u 17. kolu SuperSport HNL-a stigao do šeste prvenstvene pobjede u nizu, a sedme ukupno. Bijeli su na Poljudu bili bolji od Gorice rezultatom 3:0, a strijelci su bili Leon Dajaku, Mihael Žaper i Emir Sahiti. Mislav Karoglan je u svih sedam utakmica otkako je zamijenio Ivana Leku ostvario pobjede.

Hajduk ima najbolju obranu lige

Nakon današnje utakmice Hajduk je ostao prvi sa sedam bodova i utakmicom više od Rijeke i tako  osigurao status jesenskog prvaka prvi put nakon 19 godina. Bijeli imaju i najbolju obranu lige, primili su samo devet golova, a obrana Gorice sada je na drugom mjestu. Njihov trener Dinko Jeličić nakon utakmice čestitao je protivniku:

"Čestitke Hajduku, apsolutno zaslužena pobjeda. Došli smo s idejom da probamo iskreirati nešto, da ne budemo prelagan plijen Hajduku. Prvi gol nas je malo motivirao. Probali smo u drugom dijelu s nekim rotacijama to promijeniti, a onda smo primili drugi gol. Tu je utakmica bila prelomljena.

Igrali smo protiv momčadi koja igra najdominantnije u hrvatskoj ligi. Moramo se fokusirati na Istru, rasti i dalje te smanjiti nivo grešaka. Falilo nam je energije i elana, to nas krasi. Kao da su pojedinci bili impresionirani ambijentom. Dogode se takvi padovi, ne mogu ništa zamjeriti momcima. Javnost očekuje da dobre rezultate ponavljamo iz tjedna u tjedan, a mi moramo još puno raditi."

Novinare je zanimalo može li Hajduk do titule na kraju sezone: "Ako pogledamo tablicu, dosta je razvidno da nije premala bodovna razlika. Hajduk je u dobrom momentu, dobra atmosfera. Dinamo je još uvijek u svojim problemima. Bitna im je bila pobjeda protiv Astane. Sigurno će se na zimu konsolidirati i krenuti u lov na Hajduk."

 

Pročitajte više