DERBI

Trener Hajduka: Kada će se Hajduk boriti za titulu? Ne mogu vam odgovoriti

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

HAJDUK je izgubio od Dinama 3:1 u posljednjem, 36. kolu Prve HNL. Splićani su ovim porazom pali na četvrto mjesto i europska natjecanja počet će od prvog pretkola Europa lige. To znači da će im ljeto i period za pripreme biti dosta skraćeni jer će prvu utakmicu igrati već 11. srpnja.

>>> DINAMO – HAJDUK 3:1 Dinamo natrpao Splićane, Hajduku teži put u Europi

>>> Hajdukovci nakon poraza i četvrtog mjesta: "Svejedno je prvo ili drugo pretkolo"

"Utakmica je bila otvorena i dobra za gledati. Dinamu čestitke na tituli i bili su danas konkretniji", započeo je trener Siniša Oreščanin. 

"Mislim da možemo biti zadovoljni s ovim što smo izvukli. Nakon onog što smo zatekli mislim da smo napravili dobar posao. Današnja utakmica je bila test za ono što nas čeka dalje. Ova utakmica je bila četvrto pretkolo Europske lige po kvaliteti. Utakmica je bila dobra. Mogu već sada bez da sam pogledao i analizirao izvući puno stvari iz ove utakmice. Idemo na odmor i sastavljat ćemo prijelazni rok u kojem moramo biti pametni. Danas smo vidjeli što nam nedostaje", nastavio je.

Strateg Splićana kratko je prokomentirao primljene golove na Maksimiru koje su zabili Hajrović u 20. te Gavranović u 49. i 56. minuti.

"Spremali smo prekide, analizirali ih, ali i protivnika se nešto tiče. Primljeni golovi su uvijek pogreška", uzvratio je Oreščanin, koji je potom dobio pitanje o tome kada će se Hajduk boriti za titulu.

"Na to vam ne mogu odgovoriti. Moramo vidjeti kako će se stvari odvijati u prijelaznom roku. Očekuje nas osjetljiv prijelazni rok. Nismo u statusu platežne moći kao neki klubovi. Igrače dugo skautiramo i moramo tu biti pametni", zaključio je. 

Pročitajte više