HAJDUK - RIJEKA (nedjelja 17:05)

Trener Hajduka prije derbija slavi rođendan: "Ma to me samo košta svake godine"

Foto: hajdukk.hr / M. Gabela

U NEDJELJU na Poljudu gostuje Rijeka (17:05). Hajduk ju u 14. kolu HNL-a dočekuje nakon dvije gostujuće pobjede u prvenstvu, protiv Slaven Belupa i Lokomotive.

Trener splitskog kluba Boro Primorac na press-konferenciji je najavio da Hajduk može zabiti Rijeci, koja dolazi u Split nakon teške europske utakmice i velikog boda protiv Real Sociedada, lidera La Lige.

"Važno je isticati da Hajduk mora biti u vrhu. Za mene je utakmica s Rijekom najvažnija, razmišljam samo o tome kako odigrati dobro protiv tako dobre ekipe. Rijeka je puna samopouzdanja. Očekujem da će doći u najboljem izdanju. Protiv Osijeka su s deset igrača na terenu igrali dobro. Igrali su dobro protiv Napolija i Real Sociedada. Ne vjerujem da će biti umorni. Svi su motivirani kada dolaze na Poljud igrati protiv Hajduka", smatra Primorac i dodaje kako će Rijeka zbog osvojenog boda u Španjolskoj doći u Split s još više snage i morala. 

"Gledao sam ih sinoć, bila je to dobra utakmica. Španjolci su najbolji tehničari na svijetu. Rijeka je igrala protiv kluba koji je u ovom momentu prvak Španjolske. To će im dati snagu i moral. Branili su se cijelu utakmicu, imali su sreće i zabili su dva gola iz tri udarca. Djelovali su umorno posljednjih 20 minuta, ali kad igraš protiv Španjolaca, moraš puno trčati", kaže trener Hajduka. 

Na pitanje koga smatra najboljim igračem Rijeke Primorac je odgovorio:

"Imaju čvrstu obranu, pa Murića i Franka. Imaju iskustvo, a u Europi su stekli povjerenje i svaka nova utakmica čini ih jačima."

Primorac želi da Hajduk bude ozbiljan protivnik svakom klubu

Rijeka je u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrala devet susreta uz gol-razliku 10:10. Ne zabijaju, ali i ne primaju puno golova. Hajdukov trener tvrdi da ima adute koji će probiti obranu Rijeke.

"Zabijali smo golove u zadnje tri utakmice. U zadnje dvije utakmice zabili smo po dva gola. Nemojte očekivati vatromet golova, ali možemo dati jedan ili dva komada Rijeci", tvrdi Primorac i najavljuje veliki fajt svoje momčadi na terenu u nedjelju.

"Moj cilj je napredak svakog igrača i cijele momčadi. Želim da budemo zajedno, da se tako držimo i da budemo jak protivnik za svakoga u Hrvatskoj", poručio je trener Hajduka. 

Govoreći o pomacima u igri otkako je preuzeo momčad, Primorac je istaknuo veliki entuzijazam igrača.

"Zadovoljan sam jer ekipa pokazuje karakter i entuzijazam. Igrači su svježi i mogu puno trčati"

Na pitanje je li Hajduk danas taktički bolja momčad nego na početku sezone, Primorac nije dao precizan odgovor. Zna da je Rijeka opasna iz prekida koje Hajduk teško brani

"Radimo smo na tome, vježbamo kornere, centaršuteve sa strane i učinit ćemo sve da Rijeka dobije što manje šansi iz kornera. Vidjeli smo sinoć protiv Sociedada što Rijeka može napraviti iz prekida, ali Španjolci su niski rastom. U Arsenalu sam imao Monreala, nije igrao dobro glavom, a bio je sjajan igrač", kazao je Primorac, koji će dan prije utakmice proslaviti rođendan.

"Ma pustite rođendan, to me košta svake godine", kazao je novinarima.

U kadru Hajduka svi su zdravi i spremni osim Teklića. Utakmica se igra u nedjelju od 17:05 na Poljudu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više