HNL

Trener i kapetan Hajduka otkrili: Ni slomljeni nos nije zaustavio omiljenog Talijana

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

MARCO FOSSATI (29) je tih i nevidljiv, ali učinkovit igrač Hajduka. Kao i svi destruktivci, tako i ovaj defenzivni veznjak ostaje u sjeni umjetnika i strijelaca. Međutim, navijači Hajduka itekako cijene njegov doprinos, a omiljen je i zbog naravi. Hajdukovci ga vole jer je požrtvovan, ali i nasmijan i skroman.

Fossati je prošle sezone u zimskom prijelaznom roku došao na posudbu iz Monze. Odlično je igrao pa ga je Hajduk ljetos i doveo, nakon što mu je završio ugovor s talijanskim drugoligašem, i od tada je nezamjenjiv. U pobjedi protiv lidera Dinama (1:0), kojom se Hajduk pet kola prije kraja vratio u borbu za naslov došavši na četiri boda od aktualnog prvaka, Fossati je bio jedan od najboljih igrača. 

Njegova jako dobra partija još više dobiva na težini nakon onoga što su otkrili Hajdukov trener i kapetan. "Završili smo utakmicu s puno ozljeda, sa slomljenim nosom, dali smo sve što smo imali", izjavio je Lovre Kalinić. 

Valdas Dambrauskas otkrio je kome je u žestokom derbiju slomljen nos: "Svi naši igrači su junaci. Završili smo s ozljedama glave, Fossati sa slomljenim nosom... Ma, ostavili su srce na terenu."

 

Pročitajte više