Trener Istre: Igramo protiv Hajduka. Znači da moramo paziti na penale

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

TRENER Istre Gonzalo Garcia najavio je utakmicu svoje momčadi protiv Hajduka, koja se igra sutra u 17:10 u Puli u sklopu 19. kola SuperSport HNL-a. "U nedjelju nas očekuje jedna lijepa utakmica s izazovnim protivnikom. Oni dolaze ovdje po pobjedu, no i mi želimo isto, stoga znam da nas čeka zahtjevan susret.

Hajduk dolazi s novim trenerom te smo primijetili da on želi vidjeti Hajduk s više agresivnosti i oštrine na terenu. Mi ne želimo ići s kalkulacijama u utakmicu, već idemo pogurati svoju igru i držati se nje. U prvom kolu, nažalost, još nismo bili kompletni, stoga nam je igra ipak bila slabija. U drugom susretu polusezone s Hajdukom smo bili pred ciljem s tri boda, no u zadnjem trenutku primili smo gol i ostali na izjednačenom rezultatu.

Često nam se dosuđuju penali protiv njih, stoga moramo i na to pripaziti. Marko Livaja je odličan igrač, uz ostale, poput Krovinovića i Kalika, te im ne smijemo dati prostor da se probiju ili ostanu nepokriveni. Nećemo mijenjati svoju igru, nego ju pokušati nametnuti.

S naše strane su svi spremni za susret, jedino nedostaje Rovis radi operacije, a Matheus i Bakrar će (opet) biti na raspolaganju. Veselimo se susretu", rekao je Garcia, nakon kojeg je utakmicu s Hajdukom najavio napadač i najbolji igrač Puljana Ante Erceg.

"Hajduk ima pritisak čak i u prijateljskim utakmicama"

"Hajduk je jedna jako dobra ekipa, agresivna, te smo vidjeli da ima dosta centaršuteva, da ima puno igrača u završnici i znamo da nas čeka jedna teška utakmica. Znamo da je Hajduk favorit, no mi ćemo dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu, oduprijeti se njihovom pritisku te pokušati sve da dođemo do povoljnog rezultata.

Ekipa željno iščekuje utakmicu pred punim stadionom, atmosfera među nama je super i to nam je još jedan motiv više. Prošli susret s Hajdukom pokazali smo da se možemo nositi s njima, pogotovo na Poljudu jer smo gotovo pobijedili. Očekujem puno prekida, centaršuteva i sličnog, moramo se oduprijeti tome kao što smo vježbali cijeli ovaj tjedan.

Vidim našu šansu i prednost u tome što smo više 'opušteni' i igramo bez ogromnog pritiska, dok Hajduk ima veći pritisak i euforiju od svojih navijača, a njima je tako čak i kada igraju prijateljske utakmice, kamoli prvenstvene.

Mi svaku utakmicu pokušavamo postići pogodak i želimo igrati napadački nogomet što više. Kao grupa smo zajedno i, iako zabijamo malo golova, malo i primamo, a sve će ići prema naprijed i doći na svoje kroz ostatak sezone", rekao je Erceg.

Pročitajte više