NAPAD na trenera IVANE HABAZIN

Trener Ivane Habazin pretučen uoči borbe za titulu: "Mora na hitnu operaciju"

Screenshot: Youtube

IVANA Habazin, najbolja hrvatska boksačica i svjetska prvakinja u dvije kategorije, 5. listopada ove godine boksa za novu titulu. Protivnica joj je Amerikanka Claressa Shields.

Danas se održalo službeno vaganje u Michiganu, Flint na kojem se dogodio neviđeni skandal. Napadnut je Ivanin trener Bashir Ali, javlja RTL.

"Prevoze ga helikopterom u drugu bolnicu, mora na hitnu operaciju, slomili su mu ne znam što sve ne", kazala je Habazin za istu televiziju.

Sve je počelo tako što je Shields prije službenog vaganja stala na vagu da vidi hoće li proći. Ivanin trener gledao je koliko ima kilograma, a njezina sestra se počela histerično derati da se makne. Došlo je do međusobnog izderavanja, a onda su se razdvojili.

Međutim, nakon desetak minuta došao je nepoznati čovjek, za kojeg se misli da je Claressin brat, koji je navodno tek izašao iz zatvora i krenuo prema Bashiru te ga udario s leđa. Ivanin trener pao je na tlo i ostao nepomično ležati. Ivana je uplakanao odmah zvala 911 i hitna je došla nakon desetak minuta. Odveli su ga na nosilima i helikopterom prevezli u obližnju bolnicu gdje će biti podvrgnut hitnoj operaciji.

Amerikanka Claressa Shields, dvostruka svjetska i olimpijska pobjednica, neporažena je u profesionalnoj karijeri, zbog čega ju mnogi smatraju najboljom boksačicom u povijesti. Habazin bi eventualnom pobjedom stigla do najveće titule u karijeri koja bi samo dodatno zacementirala njenu poziciju u povijesti ženskog boksa.

Pročitajte više