Trener juniora Milana: Hajduk ima četiri-pet vrhunskih igrača. Jako su fizički moćni

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

HAJDUKOVI juniori u petak od 18 sati u Ženevi igraju protiv Milana u polufinalu Lige prvaka. Pobjednik tog ogleda u ponedjeljak će u finalu igrati protiv boljeg iz susreta AZ Alkmaara i lisabonskog Sportinga. Utakmicu je najavio 36-godišnji Milanov trener Ignazio Abate, koji je čak 14 sezona svoje igračke karijere bio pod ugovorom s klubom sa San Sira.

Abate: Jako dobro znamo Hajduk

"Jako dobro znamo Hajduk. Gledali smo i proučili mnogo njihovih utakmica. Jako su fizički moćna ekipa, imaju četiri ili pet igrača koji su na vrhunskom nivou. Moje je mišljenje da su dvojica ili trojica od njih već spremni za seniorski nogomet. Bit će to teška utakmica. Na sličnoj smo razini tako da se nadam da ćemo biti najbolji što možemo. Dogurali smo ovako daleko, moramo vjerovati u sebe", rekao je Abate za UEFA.com.

"Jako smo mlada grupa, ali imamo puno kvalitete. Dečki su napredovali individualno, ali i kao grupa. Osjeća se puno veće zajedništvo u odnosu na početak godine, a to je krucijalno za ovu dobnu skupinu. Mislim da smo dosta sazreli", izjavio je trener Milanovih juniora o svojoj ekipi pa dodao:

"Ono glavno je da ovi dečki imaju veliku individualnu kvalitetu, ali to nije dovoljno. Moraju dodati još nešto, posebice što se karaktera tiče, da završimo sezonu na dobar način te da oni nastave svoj razvoj, nevažno ostanu li oni s nama ili se pridruže seniorima."

Pročitajte više