Trener KK Partizana: Goodyear liga ne igra se zbog sportskih motiva

TRENER KK Partizana i čovjek koji će možda preuzeti košarkašku reprezentaciju Jugoslavije Dušan Vujošević, u intervjuima za Reporter i Jutarnji list vrlo se negativno izrazio o Goodyear ligi, usprkos činjenici da je, kako sam kaže, "svih ovih godina utopistički simpatizirao ideju neke međusobne sportske suradnje."

Vujošević, koji je u karijeri vodio Partizan, Granadu, Crvenu Zvezdu, Bresciu, Pistoiu, Scavollini i Radnički, kaže kako se "pukim zbrajanjem sadašnjih liga ne dobija kvaliteta. Ovakva liga je prezentiranje osrednosti."

Osim skepse naspram kvalitete lige, Vujošević dvoji da su motivi za organizaciju Goodyear lige sportski.

"Kasnije uključivanje srpskih klubova u startu ima političku konotaciju, anatemizirani smo."

Vujošević idućom izjavom sugerira da je trenutno svrha Goodyear lige da ošteti jugoslavensku košarku: "Jugoslavenska liga u ovom je trenutku vjerojatno najkvalitetnija na ovom području, imamo pet kvalitetnih klubova: Budućnost, Zvezdu, Partizan, Hemofarm i Železnik. I sad se među tim klubovima javljaju neviđene tenzije jer se svi žele dočepati prva tri mjesta da bi igrali tu nametnutu Jadransku ligu. Ako to nije politika, ne znam što je."

Vujošević na kraju, nažalost točno, zaključuje kako "publika još uvijek dolazi na utakmice vrijeđati drugu naciju, a ne navijati za svoju momčad".

Pročitajte više