SLAVIA PRAG

Prije šest godina je rastužio Hajduk, a sad dominira češkom ligom

Foto: EPA

ŠESNAEST pobjeda i četiri remija ostvarila je praška Slavia u dosadašnjem dijelu češkog nogometnog prvenstva. Prednost u odnosu na drugoplasiranu Spartu iznosi joj ugodnih 12 bodova, a momčad se plasirala i u osminu finala Europa lige u kojoj je očekuje dvoboj protiv Rangersa.

Lijepo posložen i uspješan tim već neko vrijeme vodi Jindřich Trpišovský, za neke jedan od najpodcjenjenijih trenera u Europi. Na Slavijinoj klupi nalazi se od 2017. i momčad je dosad vodio u 148 utakmica. Upisao je 99 pobjeda, 27 puta remizirao i tek 22 puta bio poražen. Pod njegovim vodstvom ekipa kluba, u čije je vitrine stavio dva naslova čeških prvaka i dva trofeja za najbolju momčad u tamošnjem Kupu, prosječno postiže 2.1 pogodak po susretu.

Nastavak je to njegova dobrog posla i otkako sjedina klupi Slovana iz Libereca s kojim je u sezoni 2015./16., s momčadi koju je tek preuzeo, izbacio Burićev Hajduk iz play-offa Europske lige. Bio je i u ozbiljnim kombinacijama za preuzimanje Rijeke nakon što ju je napustio Matjaž Kek, ali dogovor tada nije postignut. Na sreću Slavijinih pristaša.

Pročitajte više