RIJEKA U EUROPI

Trener Kopenhagena: Ispadanje od Rijeke najmračniji je dan u mojih 12 godina u klubu

Foto: EPA-EFE

TRENER danskog Kopenhagena Stale Solbakken nazvao je ispadanje od Rijeke u play-offu Europa lige najmračnijim danom otkako je trener kluba.

Solbakken je u klubu ukupno više od 12 godina. Vodio je ekipu od 2006. do 2011., a tada odlazi u njemački Koln i godinu poslije vodi Wolverhampton. 2013. se vratio i od tada je i dalje trener.

Franko Andrijašević je najzaslužniji za pobjedu, odigrao je vrhunsku utakmicu i najzaslužniji je za pobjedu 1:0. U 20. minuti fantastično je praktički pretrčao cijelu ekipu domaćina, lobao i golmana, loptu je zaustavila vratnica, ali je pogodila natrčalog Ankersena i dovela Rijeku u vodstvo. Pokazalo se da je bio gol odluke. 

"Ovo je najcrniji dan u mojih 12 godina u ovom klubu. Ja imam najveću odgovornost zbog ovog rezultata, želim da to bude jasno. Uzdrmat će nam poslovanje kratkoročno i dugoročno. Dobro smo se osjećali prije utakmice, dobro smo ušli, ali onda su oni zabili bizaran gol i to simbolizira gdje se nalazimo u ovom trenutku. Nakon toga nismo bili blizu gola u prvom poluvremenu. U drugom dijelu smo bili bolji, no nismo imali sreće pred protivničkim golom", rekao je Solbakken. 

Pročitajte više