Dan kad je Kobe Bryant ubacio 70 koševa pijanom treneru Lakersa

Foto: Getty Images / Guliver Image

NE PIJ i pokušavaj čuvati Kobea Bryanta, pouka je koju je izvukao Luke Walton, sadašnji trener Lakersa, još kao rookie. Tad mlađahni bek Lakersa, a danas njihov prvi trener, nakon burne večeri pojavio se na treningu s gorim mamurlukom nego zvijezde istoimenog filma. Suigrač Kobe Bryant ga je "namirisao" i priuštio mu lekciju koju nikad nije zaboravio.

Crna Mamba nemilosrdno ga je uništavala cijeli trening dok se ovaj borio s mamurlukom. Svaki napad namještao se jedan na jedan s njim, scenariji iz noćne more i za bolje igrače od Waltona, čak i da nisu popili "bogu nogu" večer prije.

"Uh, pretjerao sam taj dan," prisjetio se Luke Walton. "Došao sam na trening, bio sam još rookie, osjećao sam se dobro, ali smrdio sam po alkoholu. Kobe me je namirisao i rekao je svima na treningu, te im naredio da mi ne pomažu cijeli trening, a ja sam ga morao čuvati."

"U početku sam se smijao," nastavio je Walton. "Ali ubrzo sam prestao. Kobe ima takav um, kad namiriši slabost, nema milosti. Rekao mi je "uništavat ću te ostatak dana" i naučio me lekciju života. Ubacio mi je valjda 70 koševa na treningu taj put. Preklinjao sam suigrače da mi ga pomognu čuvati ga, ali nitko nije želio udvajati Kobe sa mnom. Njegov instinkt ubojice i radna etika ostali su mi u sjećanju do kraja života."



 

Pročitajte više