košarka

Trener Mornara o Ciboninom dragulju: Bolje da je došao kod nas nego da ovdje propada

Foto: Pixell/Zeljko Hladika

U SUSRETU 14. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u ponedjeljak na domaćem terenu protiv Mornara iz Bara izgubila sa 65:82 (44:48). 

Gosti su bolje krenuli i nakon četiri i pol minute igre vodili su 14:6. Cibosi su stalno bili u zaostatku za Mornarom u prvoj četvrtini i najviše su se približili minutu i pol prije kraja kada su došli na minus tri (19:22).

Domaćini su u trećoj četvrtini držali priključak, prednost Mornara nije išla preko deset poena, a tri i pol minute prije kraja dionice Cibosi su stigli na minus dva koša (56:58). No, gosti su se opet odvojili i u zadnju četvrtinu ušli su s devet poena prednosti 66:57. A ubrzo, nakon dvije minute zadnje četvrtine, došli su na +16 koševa te su rutinski došli do pobjede. 

 Kod Cibone najefikasniji su bili Lovro Gnjidić s 14 i Mateo Drežnjak s 11 koševa. Ekipu Mornara predvodio je Vladimir Mihailović s 19 koševa, a Marko Jeremić dodao je 16.

 Cibona je s omjerom od 5 pobjeda i 9 poraza na osmom mjestu, dok je Mornar sedmi sa skorom 6-8.

Zanimljivo je bilo nakon utakmice, kad je na presici trener Mornara Mihailo Pavićević žestoko bocnuo Cibonu.

Trener Mornara bocnuo Cibonu

''Volio bih s ovog mjesta pozdraviti sve dušobrižnike koji su nas ljetos kritizirali kad smo htjeli dovesti Lovru Gnjidića. Da je Gnjidić došao u Mornar, uvjeravam vas da bi se za njega sada već otimali euroligaši. Žao mi je da jedan mladi talent ovako propada'', rekao je trener Mornara, a trener Cibone Vladimir Jovanović nije htio odgovoriti na takav komentar. "Nemam neki poseban komentar za to", kratko je rekao.

Podsjećamo, Mornar je prošlo ljeto jako želio Gnjidića, mladi play je bio na korak prelaska u Bar, ali posao je stopiran i hrvatski košarkaš je ostao u Ciboni.

Pročitajte više