Trener PAOK-a: Nije pošteno uspoređivati Dinamo i Hajduk

Foto: EPA

LIDER grčkog nogometnog prvenstva PAOK stigao je u Zagreb na prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige protiv Dinama s nizom od 12 utakmica bez poraza ove sezone u Europi. PAOK je ove sezone odigrao 12 europskih utakmica, ostvarivši pritom devet pobjeda i tri remija uz razliku pogodaka 29:12.

Zanimljivo, Grci su na šest gostovanja ostvarili pet pobjeda (Beitar Jeruzalem, Hearts, HJK Helsinki, Aberdeen, Eintracht Frankfurt), a jedini remi ostvarili su na Poljudu protiv Hajduka odigravši 0:0 u prvom susretu 3. pretkola Konferencijske lige. Međutim, PAOK je na Toumbi slavio s 3:0. Trener solunskog sastava Rumunj Razvan Lucescu uvjeren je kako njegova momčad može uspješno preskočiti i zagrebački Dinamo u osmini finala Konferencijske lige.

Mišića smatra najboljim igračem Dinama

"Dinamo ima veliko europsko iskustvo, to je momčad koja možda nema intenzitet, ali znaju čitati manjkavosti svojeg suparnika," kazao je Lucescu koji je grčki klub preuzeo u lipnju 2021. godine, a vodio ga je i od 2017. do 2019.

"Dinamo je jako dobro organizirana ekipa koja ima zanimljive igrače. Smatram da je Mišić njihov najbolji igrač, ne samo zbog načina igre, već i zbog stava i osobnosti, te načina na koji predvodi momčad," dodao je.

Rumunjski stručnjak je naglasio kako se njegova momčad bitno popravila u odnosu na početak sezone i ogled protiv Hajduka. "Mi smo momčad koja se poboljšala od prvog dana pripreme, izbalansirani smo i kvalitetni. Znamo da je ispred nas iskusna momčad, ali ove sezone smo dobili mnogo iskustva, imamo dobre rezultate i motivaciju."

Usporedbe Dinama i Hajduka su nepravedne

PAOK trenutačno vodi na ljestvici sa 60 bodova, bodom više od AEK-a, s tri boda više od Olympiakosa, te četiri od Panathinaikosa, a do kraja je ostalo još deset kola "Lige za prvaka". Međutim, rumunjski stručnjak s kojim je PAOK osvojio posljednji naslov 2019. razmišlja samo o Dinamu.

"Znamo da je uvijek najvažnija sutrašnja utakmica. Svi igrači će sutra igrati kao da im je zadnja utakmica u životu. Idemo utakmicu po utakmicu, to me jedino zanima, a nakon nje ćemo odlučiti o drugim utakmicama. Imamo dovoljno spremnih igrača."

Komentirao je i činjenicu da je PAOK ove sezone već igrao protiv Hajduka. "Teško je uspoređivati Hajduk i Dinamo. Svaka momčad ima svoj stil, ali uspoređujemo i dva potpuno različita razdoblja, protiv Hajduka smo igrali u kolovozu. Općenito iznimno cijenim hrvatski nogomet, nije slučajno da je reprezentacija bila druga i treća na svjetskom prvenstvu. Cijenim hrvatski nogomet, ali nije pošteno uspoređivati ta dva kluba," zaključio je na kraju.

Pročitajte više