Trener PAOK-a: U Grčkoj si jedan dan bog, a drugi najgluplja osoba na svijetu

Foto: EPA

DINAMO je ispao iz Konferencijske lige. PAOK je u uzvratu u Solunu pobijedio 5:1, a s obzirom na to da je Dinamo prije tjedan dana na Maksimiru slavio 2:0, grčki klub prošao je u četvrtfinale s ukupnih 5:3. PAOK je već na poluvremenu vodio 3:0 golovima Babe Rahmana, Konstantinosa Koulierakisa i Brandona Thomasa. Arber Hoxha smanjio je zaostatak početkom drugog dijela, no Grci su riješili susret još jednim golom Koulierakisa, a potom i Andrije Živkovića iz penala.

Trener PAOK-a Razvan Lucescu održao je konferenciju za medije. "Jako dobro znam da si u Grčkoj jedan dan bog, drugi dan najgluplja osoba na svijetu, a onda opet bog. Sezona je duga, jasno je da će biti uspona i padova, svakoj ekipi se to događa.

Postoje problemi s koncentracijom, mentalnim zamorom, i to su trenuci koji odlučuju utakmice. Normalno je imati takve probleme u periodu u kojem igraš tri derbija i pet gostujućih utakmica. Normalno je da noge ne slušaju uvijek ono što mozak poručuje", izjavio je Lucescu.

"Nije lako vratiti se kada Dinamo vodi 2:0, a riječ je o ekipi s velikim iskustvom u Europi"

"Moramo pokazati borbenost dok stječemo iskustvo u Europi. Nije lako pobijediti Eintracht, nije lako vratiti se nakon što Aberdeen vodi 2:0 protiv vas, nije lako vratiti se kada Dinamo vodi 2:0, a riječ je o ekipi s velikim iskustvom u Europi.

U drugom poluvremenu smo znali da nešto nije dobro, no morali smo se posložiti nakon što su zabili za 3:1 i nastaviti gledati naprijed. A onda smo zabili još dva gola", nastavio je rumunjski stručnjak.

"Nemam puno toga za reći nakon pobjede 5:1"

Na pitanje što je rekao igračima nakon pobjede, Lucescu je odgovorio: "Nemam im puno toga za reći nakon pobjede 5:1. Ne znam mogu li biti sretniji nego što jesam. Igrači su pokazali odlučnost. Prije utakmice sam im rekao da bismo trebali ostati u Europi. Zaslužujemo biti ovdje."

"Pogriješili smo i dopustili Dinamu da smanji na 3:1. Poraslo im je samopouzdanje i stvorili su prilike, ali uspjeli smo reagirati", zaključio je Lucescu.

Pročitajte više