Trener Rivera nakon što je donio titulu Boci: Znam da ima ljutih, ali nogomet je čast

Foto: EPA

BOCA JUNIORS su u ludoj završnici došli do naslova prvaka Argentine. Boca je u posljednje kolo ušla s bodom prednosti nad Racingom. Boca je ugostila Independiente, a Racing je dočekao River Plate. Boca je u zadnjem kolu trebala pobjedu za naslov, ili remi ako Racing ne pobijedi River Plate. 

>> Boca u najluđoj završnici u povijesti došla do titule. Osigurao ju vratar Rivera

Boca je protiv Independientea odigrala samo 2:2 i mogla je ostati bez naslova jer je u 90. minuti Racing protiv Rivera imao penal za naslov prvaka. Rezultat je bio 1:1, a vratar Armani je obranio šut za titulu Galvaniju. Racing je do kraja krenuo na sve ili ništa i to im se osvetilo. Borja je zabio svoj drugi gol za pobjedu Rivera 2:1 i za slavlje najljućeg im rivala.

Marcelo Gallardo, trener Rivera, nakon utakmice je dao izjavu u kojoj se oprostio od kluba. Idući mjesec mu istječe ugovor, a do tad su mu ostale još dvije prijateljske utakmice s klubom.

"Shvaćam da ima ljutih ili možda frustriranih navijača. Mislim da je ovo način da shvate što mi predstavljamo i prenosimo, bilo da pobijedimo ili izgubimo. Dostojanstvo i osjećaj prema onome što jesmo. 

Da, sretan sam, vrlo sam ponosan što to osjećam. Najbolje je imati ovaj unutrašnji mir. Doživjeli smo mnogo lijepih stvari, sada smo zatvorili na ovaj način, morali smo štititi svoj integritet, dostojanstvo i naše vrijednosti", istaknuo je Gallardo.

Pročitajte više