Trener senzacije: Velika je sreća što je Modrić zamijenjen. On nas je pročitao

Foto: Profimedia

VELIKI KIKS Reala u 12. kolu La Lige. Pobjedu kod Barcelone prošlog tjedna pokvario je s tek 0:0 na domaćem terenu protiv Rayo Vallecana, čime je omogućio senzaciji Gironi da se probije na prvo mjesto i Barci da uhvati priključak s najvećim rivalom. No, senzacija je i ono što je uspjelo najmanjem od madridskih prvoligaša. Uzeo je bod kod favoriziranog Reala prvi put od ožujka 2000.

Nakon toga je Rayo kod Reala nanizao 12 poraza uz gol-razliku 10:24. Sve je ukazivalo na to da će se i sada nastaviti u istom tonu. Real je imao 63 posto posjeda lopte. Uputio je čak 22 udarca prema Rayovim vratima pri čemu pet u okvir gola. S druge strane Rayo je uputio tek tri udarca, no niti jedan u okvir Kepina gola. Domaćin je imao i 11 kornera, a gost tek jedan. Međutim, nije pomoglo.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je za Real do 69. minute kada je umjesto njega u igru ušao Rodrygo. Upravo je zamjenu Realove hrvatske legende trener gostiju Francisco istaknuo kao ono što im je omogućilo povijesni uspjeh: "Pripremili smo se za utakmicu tako da smo detektirali prostore koje će napadati Vinicius i Bellingham i onda smo kontrolirali te koridore. Međutim, Luka Modrić je našao alternativne pravce nadiranja prema našem golu i tako nas je probio. Srećom, zamijenjen je i nakon toga smo igrali bolje."
 

Pročitajte više