HNL

Trener Šibenika pred gostovanje u Rijeci: Nakupilo se dosta utakmica, umora i kartona

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Šibenika u 19. kolu Prve HNL gostuju na Rujevici kod četvrtoplasirane Rijeke.

Momčad trenera Krunoslava Rendulića je u nizu od dvije uzastopne pobjede. U Kranjčevićevoj ulici je rezultatom 4:0 svladana Lokomotiva, dok je u subotu na Maksimiru Šibenik iznenađujuće porazio Dinamo prvi put u povijesti HNL-a. 

Rijeka će tražiti iskupljenje za poraz od Gorice

"U Rijeku idemo kao i svaku utakmicu do sada, po pobjedu. Naravno da neće biti lako. Rijeka je dobra ekipa, puna jako kvalitetnih pojedinaca, igraju doma i sigurno će tražiti iskupljenje nakon poraza od Gorice. Mi imamo svoju računicu i idemo kao i svaku utakmicu s razmišljanjem o pobjedi. Nema razloga da tu bilo što mijenjamo", rekao je za početak trener Rendulić.

Njegova je momčad trenutno sedma na prvenstvenoj ljestvici s 19 bodova i utakmicom manje od glavnih konkurenata na ljestvici.

"S obzirom na velik broj kartona vrlo vjerojatno ćemo nešto malo i promijeniti. Vidjet ćemo još. Nakupilo se dosta utakmica, umora, kartona, tako da ćemo silom prilika morati nešto malo promijeniti. Prince vrlo vjerojatno neće ići na put", najavio je strateg Šibenika.

"Za pozitivan rezultat je potrebno biti fokusiran od prve do zadnje minute"

Uz njega je ogled s Rijekom najavio i vezni igrač Mario Ćurić.

"Mi svaku utakmicu igramo isto, napadački, ne branimo se protiv nikoga. Pokazali smo da možemo parirati svima i pobijediti svakoga. Znamo da nas očekuje teško gostovanje, to je jedna od najboljih momčadi u ligi, ali mi vjerujemo u sebe i svoje kvalitete. Moramo biti maksimalno fokusirani od prve do zadnje minute ako želimo doći do pozitivnog rezultata."

Šibenik je u prvom kolu aktualne sezone d Rijeke na Rujevici poražen 2:1. Za taj se poraz osvetio prvog dana studenog pobijedivši na Šubićevcu 2:0.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više