Trener Slavena: Hajduk nije zaslužio pobjedu. Oštećeni smo za kazneni udarac

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

HAJDUK je pobijedio Slaven Belupo 0:1 u Koprivnici u utakmici 31. kola SuperSport HNL-a. Jedini pogodak na utakmici zabio je Aleksandar Trajkovski u 12. minuti. Hajduk je ovom pobjedom prekinuo negativan niz od pet uzastopnih poraza u svim natjecanjima.

Nakon utakmice iznimno je nezadovoljan bio trener domaćina Ivan Radeljić koji smatra da je njegova momčad oštećena za kazneni udarac te da pobjeda Hajduka nije zaslužena. Trener Hajduka Jure Ivanković prije svega je bio zadovoljan jer je njegova momčad zaustavila užasan niz poraza te se nada pozitivnijem završetku sezone.

Radeljić: Hajduk nije zaslužio pobjedu. Oštećeni smo za kazneni udarac

"Čestitke Hajduku na pobjedi koja, po meni, nije zaslužena. Mislim da smo mi igrom zaslužili više jer imali smo dosta prilika. Imao je i Hajduk neke svoje situacije, ali oni su kvalitetna ekipa i teško ih je ostaviti baš bez ičega. Mislim da je Belupo bio dosta energičan, posebno u drugom poluvremenu. Imali smo dosta situacija za postići pogodak, danas jednostavno nije išlo. Dečki su željeli, dali su sve od sebe, imali i gredu i vratnicu, drugi put će nam se možda negdje vratiti", izjavio je trener Slaven Belupa.

Posebno se osvrnuo na dvojbenu situaciju u 67. minuti utakmice kada je stoper Hajduka Filip Uremović možda igrao rukom, a domaćini tražili kazneni udarac: "Po meni čisti kazneni udarac. Opet imaju neko svoje tumačenje. Je ruka, nije ruka, je tijelo, nije tijelo... Pa jednom bi više trebalo to možda raščistiti. Lopta ide u gol, ako ju je dirao rukom, po meni je to jedanaesterac koji nije sviran za nas. Ne mogu se oteti dojmu da bi na drugoj strani to bio penal, to je moje najiskrenije mišljenje."

Ivanković: Nepotrebno smo tražili komplicirana rješenja

"Jako bitna pobjeda za nas i da smo prekinuli taj negativan niz u kojeg smo upali. Mislim da smo utakmicu otvorili vrlo dobro, odlično čak u pojedinim trenucima. Stvarali smo šanse, poveli na vrijeme, sve kontrolirali, trebali otići i na dva razlike u tom prvom dijelu. U drugom poluvremenu Slaven je imao dosta tranzicija koje smo mi prouzročili nekim individualnim greškama i lošim odlukama u zadnjoj trećini.

Nismo završavali akcije, tražili smo nepotrebno neka komplicirana rješenja. U nekoliko prekida smo opasno živjeli u zadnjih dvadesetak minuta, ali najvažnije je da smo zabilježili pobjedu i prekinuli taj negativan niz. Dečkima nije bilo lako čitav ovaj period, ali su danas u većem dijelu utakmice pokazali da mogu igrati na razini na kojoj se to od njih očekuje i nadam se da će ovo biti početak jedne pozitivne serije, da u svjetlijem tonu završimo ovu sezonu. Sad ćemo prvo odmoriti jedan dan i onda se pripremiti za Rudeš. Moramo biti ponizni, raditi i pripremati se za tu utakmicu", zaključio je trener Hajduka.

Pročitajte više