Trener Slavena istaknuo potez kojim je Jakirović prelomio utakmicu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je na Maksimiru pobijedio Slaven Belupo 5:2 u posljednjoj utakmici 26. kola SuperSport HNL-a. Golove za Dinamo su postigli Tibor Halilović u 7., Gabriel Vidović u 18., Sandro Kulenović s bijele točke u 70. te Martin Baturina u 82. i 94. minuti iz penala. Za goste su pogađali Ivan Lepinjica u 22. i Matej Šakota u 59. minuti.

Momčad trenera Sergeja Jakirovića sada ima 51 bod uz utakmicu manje od drugog Hajduka s 55 bodova i vodeće Rijeke s 56 bodova. Slaven je osmi s 27 bodova. Trener koprivničkog kluba Roy Ferenčina dao izjavu nakon poraza.

"Podijelio bih utakmicu na onu do 70. i od 70. minute. Dotad smo bili jako dobri, držali smo loptu i imali par šansi. Prelako primamo golove, prelako radimo greške u zoni opasnosti i to nas košta. Prijelomni trenutak bio je kad je Jakirović ubacio prvotimce. Ispada da nas je Dinamo nadigrao, ali tko je gledao utakmicu, vidio je da nije bilo tako", rekao je Ferenčina.

U drugom poluvremenu su ušli Sučić, Hoxha, Baturina, Špikić i Vrbančić

Jakirović je u drugom poluvremenu uveo Petra Sučića, Arbera Hoxhu, Baturinu, Darija Špikića i talentiranog juniora Luku Vrbančića. Kada je Ferenčina istaknuo da je Jakirović prelomio utakmicu uvođenjem prvotimaca, mislio je na četvoricu prvospomenutih jer su oni, primjerice, bili u početnom sastavu protiv PAOK-a u osmini finala Konferencijske lige, kada je Dinamo slavio 2:0.

Također, Jakirović nije na raspolaganju imao napadača Brunu Petkovića jer je imao tri sakupljena žuta kartona, pa je morao odraditi utakmicu suspenzije.

Pročitajte više