HNL

Trener Slavena: Prvenstvo je neregularno

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

NOGOMETAŠI Slavena u 12. kolu HNL-a u subotu od 17.05 dočekuju Hajduk. Splićanima je u posljednje vrijeme Koprivnica jedno od najtežih gostovanja, tamo su slavili samo jednom u posljednjih šest susreta.

"Tradicija je dio prošlosti. Od nje se ne živi i nije garancija za budućnost. U Koprivnici smo uvijek favoriti, bez obzira na to tko je protivnik. Uvijek se u našoj kući osjećamo dovoljno jaki, stabilni i spremni za svaki izazov. U subotu ćemo učiniti sve da to i dokažemo", rekao je trener Slavena Tomislav Stipić.

Bit će to prva ligaška utakmica za Slaven nakon tri tjedna jer je početkom mjeseca cijela momčad morala u samoizolaciju nakon što su koronu dobila oba fizioterapeuta.

"Još jedan u nizu prekida ove sezone zbog koronavirusa je potvrda više da je ovo prvenstvo, po meni, dobilo pečat na kojem piše: Neregularno. Ne samo mi, svi se klubovi u nogometu nalaze u nenormalnoj situaciji, s nejasnim kriterijima i neodrživim planovima. Ne želim kukati, ali za mene je ova sezona već sada neregularna. Dečki se vraćaju kao domine kockice, jedan za drugim u trening. Pokušavamo ih uklopiti, obradovati, oraspoložiti, ujediniti i naravno mentalno i fizički pripremiti za subotu", izjavio je Stipić i otkrio recept za okršaj s Hajdukom.

 

"Mi ćemo se kao krpelj uhvatiti za Hajduk i nećemo popuštati. Teška je utakmica pred nama jer se teško pripremiti za Splićane. Sve što rade prema naprijed temelje na individualnosti i spontanosti igrača. Idu na energiju i silu i zato ćemo za ostvarenje našeg konačnog cilja morati tijekom svih 90 minuta pobjeđivati u duelima jedan na jedan."

U prvom ovosezonskom okršaju Hajduk i Slaven su odigrali 2:2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više