Trener Southamptona objasnio zašto ignorira Oršića i Ćaleta-Cara

Foto: Profimedia

SOUTHAMPTON je porazom na svom terenu od Wolvesa (2:1) u 23. kolu Premier lige ostao na dnu tablice i sada mu zona spasa bježi pet bodova, a Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car opet nisu bili u konkurenciji za najgoru momčad Premiershipa. Nakon što su prije tjedan dana pred utakmicu protiv Brentforda prebačeni u rezervnu, U-23 momčad, trener Nathan Jones objasnio je da je Oršiću i Ćaleta-Caru potrebna minutaža. Oršićev menadžer rekao je pak za Index da je hrvatski reprezentativac tada sam tražio da zaigra za drugu momčad kako bi se vratio u formu.

Engleske novinare zanima zašto je usred borbe za opstanak otpisan skupo i nedavno kupljeni hrvatski dvojac

S obzirom na to da je skupo plaćeni hrvatski dvojac ostao van zapisnika i drugu prvenstvenu utakmicu zaredom, koje su Southamptonu, kao i sve do kraja ključne i kvalifikacijske u borbi za opstanak, novinare je zanimalo zašto su Oršić i Ćaleta-Car otpisani, posebno jer je prvi kupljen prije mjesec dana, a drugi početkom sezone. "Oršić i Ćaleta-Car ne igraju jer je to moja odluka. Drugi su ispred njih", odgovorio je Southamptonov trener.

Oršić je mjesec dana došao u Southampton iz Dinama za odštetu koja uz bonuse može iznositi i deset milijuna eura, ali nije dobro startao. Od devet utakmica Southamptona od tada, u prvoj postavi bio je na samo dvije, no na obje je zamijenjen. Na dvije je dobio po nekoliko minuta, a na tri nije ulazio u igru.

Konačno, na dvije zadnje nije niti bio u konkurenciji. Ćaleta-Car je pak od dolaska iz Marseillea za također 10-ak milijuna eura bio starter u sedam od mogućih 16 prvenstvenih utakmica, dok je u natjecanjima kupa od sedam utakmica počeo četiri. 

Oršiću se ne piše dobro

Ovo nije jedina loša vijest za Oršića. Prije desetak dana dogodio se transfer koji bi mogao značiti još manje minuta za njega. Na poziciju lijevog krila, onu koju želi hrvatski reprezentativac, doveden je drugi najskuplji igrač u povijesti kluba, 20-godišnji Kamaldeenu Sulemana, lijevo krilo Rennesa. On je danas od prve igrao protiv Wolvesa.

Ima 15 nastupa za Ganu, a odigrao je i tri utakmice na SP-u u Kataru. Ondje je postigao rekord po brzini od 35.7 kilometara na sat. Prema Transfermarktu vrijedi 18 milijuna eura, no Francuzi su ga uspjeli naplatiti 25 milijuna eura. To je iznos koji je samo 100 tisuća eura manji od najskuplje kupovine u povijesti engleskog kluba, napadača Dannyja Ingsa.

 

Pročitajte više