HAJDUK U EUROPI

Trener Vitorije: Ne mogu razumjeti odluku uoči Hajduka. Nema veze sa zdravim razumom

Foto: EPA-EFE

HAJDUK danas od 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) gostuje u Guimaraesu kod Vitorije u uzvratu 3. pretkola Konferencijske lige i brani 3:1 s Poljuda. To je jedina utakmica Konferencijske lige koja se igra danas. Tekstualni prijenos moći ćete pratiti na Indexu, a utakmicu gledati na programu Max Sport 1.

Razlog zašto Vitoria i Hajduk igraju dan ranije je taj što UEFA klubovima koji igraju na istom stadionu ili su im domaći tereni prijavljeni u Europi na udaljenosti u radijusu do 50 kilometara ne dozvoljava da igraju utakmice isti dan. A 42.2 kilometra dijeli Vitorijin stadion i stadion na kojem Gil Vicente igra protiv Rige.

Trener Portugalaca Moreno Teixeira održao je konferenciju za novinare. Na njoj je pričao o planovima svoje momčadi i taktici za susret, ali se i požalio zbog termina susreta te smatra kako Hajduk ulazi u utakmicu s velikom prednošću.

Teixeira: Neke stvari ne mogu razumjeti

"Hajduku će biti lakše nego nama. Mi smo imali utakmicu za vikend, a oni nisu. Dva gola će biti teško stići, ali vjerujemo u sebe, posebno pred svojom publikom. Bit će to veliki ispit za nas", rekao je.

Nadovezao se i na termin susreta. "Također, ne mogu shvatiti zašto je netko odredio da igramo u 17 sati. Neću tražiti izliku u tome, ali nije isto igrati u 17 sati i u 20 sati. Oni koji odlučuju o tome bi trebali voditi više računa. Neke stvari jednostavno ne razumijem", zaključio je.

Pročitajte više