Trener Zadra zbog pitanja o reprezentaciji napao novinara: Što hoćeš, što me gledaš?

Foto: Screenshot YouTube

KOŠARKAŠI Zadra pobjednici su ovosezonskog izdanja Kupa "Krešimir Ćosić", oni su u finalu završnog turnira u Splitu svladali Cibonu s 80:68. Luka Božić predvodio je Zadar s "triple-double" učinkom od 27 koševa te po 10 skokova i asistencija, Arijan Lakić je dodao 19, dok su u sastavu Cibone najefikasniji bili Krešimir Radovčić sa 17 i Aleksandar Aranitović s 14 pogodaka.

Nakon utakmice tijekom presice Zadra dogodio se incident. Pred novinare su stali trener Zadra Danijel Jusup i Luka Božić, a jedan od novinara je upitao najboljeg igrača Zadra kako vidi svoju ulogu u reprezentaciji.

''Nisam previše o tome razmišljao. Ne bi bilo fer prema Zadru da sam razmišljao o nečemu što nije finale'', rekao je Božić, a onda je vidno iznervirani Jusup pobjesnio i verbalno se sukobio s novinarom.

''Ja mislim da je ovo press-konferencija za Kup, a ne za reprezentaciju, ja ne znam kakva su ovo pitanja. Ovaj novinar pita o reprezentaciji. Osvojili smo Kup i ja mislim da se treba pričati o Kupu. Tko vodi presicu neka ga upristoji'', rekao je Jusup i onda je još dobacio:

''Što hoćeš, što me gledaš?''

Potom se sve smirilo, nakon Božića je Jusup uzeo riječ i presica se normalno završila.

''Zahtjevna utakmica za nas. Bez obzira na kratku rotaciju, imaju šest jako dobrih igrača, a mi smo imali jako težak put do finala. Ni ja sam nisam znao kako ćemo danas izgledati, jutros sam igrače pustio da spavaju koliko hoće i šetaju, ali bio sam optimističan kad sam ih vidio kako se zagrijavaju. Danas nas je poslužio šut uz briljantno izdanje Luke Božića, a i svi drugi su napravili svoj dio posla. Ovi momci pokazuju veliki karakter, napravili smo selekciju dobrih ljudi koji svaku utakmicu idu do kraja i čestitam im na tome. Čestitam i navijačima, to je u Hrvatskoj rijetkost za vidjeti i trebamo to držati kao malo vode na dlanu. Ni jedna ekipa nije imala primjedbe na suđenje, i to treba naglasiti, i to je neophodno da bi košarka išla pravim putem'', rekao je Jusup.

Pročitajte više