Treneri, zaključajte svoje veznjake u svlačionicu i pustite im da gledaju Modrića!

Foto: Getty Images / Guliver image 

KOMENTATOR Marce Amalio Moratalla posvetio je analizu sa sinoćnje utakmice Betisa i Reala - Luki Modriću. U tekstu pod naslovom "Zašto pričati o bilo čemu drugom, osim o Luki Modriću?" kolega iz Španjolske pokušao je objasniti zašto je Luka Modrić obilježio nogometnu dekadu.

"Kolo je ponudilo je mnogo polemike, ljutnje, smijeha i veselja.  Ne možete ignorirati volej Cejuda Realu, suđenje Munere Martineza na istoj utakmici, golove Aduriza, Messijeve inovacije ili Benzemu. No, mi koji volimo nogomet više od bilo čega, najviše volimo Luku Modrića. Zbog njegove kolosalne izvedba protiv Betisa statistika je pala u drugi plan. Modrić vas prisili da se fokusirate na njegove akcije, a statistika mi u tom kontekstu izgleda suviše jednostavno. I nebitno

Preporučujem svim trenerima u španjolskim nogometnim školama da zatvore svoje veznjake u svlačionicu i s njima analiziraju antologijsku izvedbu Modrića. Neka dugo i duboko analiziraju jednu od najboljih partija koju veznjak može ponuditi u nogometnoj igri.

Preporučujem to i profesionalcima. Ono što je Modrić odigrao može se opisati samo kao savršenstvo. S loptom ili bez nje, stvara presing pametno i hrabro, distribuira loptu točno gdje treba, bilo kratkim ili dugim dodavanjem. Svojom voljom pokreće cijelu momčad i fizički je moćan. Sve to sinoć nije bilo dovoljno Realu za pobjedu, ali ovdje govorim o nečemu drugom. U nogometu!

Modrić je obilježio dekadu - da ima deset godina manje, bio bi najtraženiji igrač na svijetu 

Da Luka Modrić ima deset godina manje, danas bi bio najtraženiji igrač svijeta. Obilježio je desetljeće nogometa. Ako mi ne vjerujete, pitat ćemo svjetske trenere što bi dali da mogu imati Modrića u svojoj ekipi. On je jedan od igrača koji su stilom stvorili ime i obilježili nogomet. Iniesta, Xavi, Silva, Cesc... I Luka Modrić. On je sjajan, on je drugačiji i nikad vas ne razočara. Njegova fotografija, s loptom u nogama, mora nositi izvještaj sa sinoćnje utakmice. Prvo nogomet, a onda sve drugo" 

DETALJNIJE O SINOĆNJOJ UTAKMICI BETIS - REAL 1:1

Analiza: Sudac uz Modrića najbolji Realov igrač! 

Zidane pohvalio Modrića 

Mediji: Modrić je Realov dinamo iz najboljih dana Carla Ancelottija 

 

Luka je odigrao majstorski

Posted by Index Sport on 25. siječnja 2016

Pročitajte više