Treneru skoro pozlilo kada je vidio skršenog Arapovića: Nažalost, ozljeda je najteža moguća

Foto: KK Cedevita 

JUNAČKI se momčad Cedevite sinoć suprotstavila Partizanu u majstorici polufinala ABA Lige. U krcatoj "dvojci" Doma sportova pobijedili su 87:78, ali ostali i bez dvojice važnih igrača, Ryana Boatrighta i Marka Arapovića.

Posebno je teška ozljeda Arapovića koji je skršio koljeno i izazvao muk u dvorani. Izgledalo je prilično gadno, a današnja dijagnoza potvrdila je loše prognoze. Hrvatski reprezentativac barem pola godine neće se natjecati na parketu. Treneru Cedevite skoro je pozlilo kada je vidio Arapovićevu muku i pobjedu je posvetio svojim ranjenicima. 

Jutros je Tomislav Cerovečki, liječnik KK Cedevite i kirurg ortoped Klinike za traumatologiju Zagreb, objavio detaljno stanje.

"Ryan Boatright ima rupturu mišića zadnje lože desne natkoljenice. S terena će izbivati minimalno desetak dana, a o težini ozljede i veličini rupture više ćemo znati u utorak nakon detaljne dijagnostike. Marko Arapović ima rupturu patelarnog ligamenta lijevog koljena, što je jedna od najtežih sportskih ozljeda. Čekamo detaljnu dijagnostiku tijekom ponedjeljka poslijepodne kao i posebne operativne dodatke i lijekove iz Njemačke, nakon čega slijedi operacija u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu. Oporavak će trajati minimalno šest mjeseci."

 

Marka će operirati stručni tim na čelu s doktorom Cerovečkim, specijalistom za operacije koljena. Operacija je predviđena u ponedjeljak navečer. 

Arapović je, nažalost, izgubljen i za Eurobasket koji je na rasporedu krajem kolovoza.

 

Pročitajte više