Trenirali su ga Mourinho, Conte, Sarri, ali samo o Arteti govori ovakve stvari

Foto: EPA

BRAZILAC WILLIAN igrao je pod mnogim velikim trenerskim imenima.

Trenirali su ga Mourinho, Hiddink, Conte, Sarri, Lucescu, ali nikada ni o jednom od njih nije govorio kako govori o svom sadašnjem šefu.

Willian svega nekoliko mjeseci igra pod vodstvom Mikela Artete, ali dovoljno da prosudi o kakvom je potencijalu riječ.

Španjolac Topnike vodi manje od godinu dana otkako je prihvatio posao u prosincu 2019. godine kao zamjena za Unaija Emeryja, Wengerovog nasljednika.

Dugo je vremena Emiratesom vladao pesimizam, a onda je stigao Arteta i vratio dašak optimizma među navijače londonskog kluba. Prvo je osvojio FA Kup prošle sezone i do titule stigao pobjedama nad rivalima Cityjem i Chelseajem, a potom je u vrlo kratkom roku potpuno transformirao igru Arsenala.

Nije to ni blizu onoga kakav je Arsenal nekad bio, ali pozitivne promjene se itekako vide.

"Nema sumnje, on će biti top menadžer. Brzo ćete ga zvati najboljim na svijetu"

Arteta je na ljeto provjetrio svlačionicu i doveo nekoliko novih imena, a među njima je bio i Willian. 32-godišnji Brazilac očaran je novim trenerom.

"On će biti top menadžer. Nemam sumnje u to", rekao je Willian za FourFourTwo. 

"Potencijal je tu, kao i ambicija. U nekoliko godina bit će najbolji trener Premier lige, a i svijeta", dodaje William.

Ističe Willian da Arteta na tom putu mora i poraditi na nekim stvarima.

"Očito je da moraš osvajati trofeje da te smatraju najboljim, a Arteti će se to dogoditi mnogo ranije od očekivanog", govori Willian pa dodaje:

"Impresioniran sam načinom na koji razgovara i objašnjava svoje taktičke zamisli - brz je u čitanju igre i prilagođava se po potrebi. Fantastično je trenirati pod njim i dosad sam naučio mnogo stvari."

William je jedna od ključnih Artetinih figura ove sezone. Nastupio je u deset utakmica u svim natjecanjima te pritom upisao dvije asistencije. 

Pročitajte više