BOKS

Trenirao Tysona i Holyfielda, a kaže: Hrgović je među najboljima s kojima sam radio

Foto: Profimedia

RONNIE SHIELDS (64) trenirao je Mikea Tysona i Evandera Holyfielda te brojne druge vrhunske boksače. Sada radi s hrvatskim borcem Filipom Hrgovićem (30), kojeg sutra očekuje najveći meč u karijeri. U Saudijskoj Arabiji borit će se protiv Kineza Zhanga Zhileija (39).

"Od svih boksača koje sam trenirao, Filip je jedan od najboljih. Stvarno je dobar, zna se kretati po ringu te usvaja ono što mu pokažeš. Zna što mora napraviti, ima sve karakteristike vrhunskog borca", poručio je Shields pred meč Hrgovića i Zhanga, u koji hrvatski borac ulazi sa 110.2 kilograma, a Kinez sa 125.7

Borba Hrgovića i Zhileija trebala se održati u u svibnju, ali je otkazana nakon smrti Hrgovićevog oca Pere. "Iza njega je težak period, morao se naviknuti na činjenicu da njegova oca više nema. To ga je puno toga naučilo. Jasno, bilo je jako bolno jer su bili bliski", rekao je Shields.

"Filip je u najboljoj formi u životu"

"Otac je uz njega, želio je da Filip postane prvak svijeta u teškoj kategoriji. Filip si je postavio taj cilj. Ne čini to samo radi sebe, već i radi obitelji. Spreman je, vjerujemo da je u najboljoj formi u životu. Pripreme su bile duge. Naučio je puno stvari zbog kojih je uvjeren da će sutra pobijediti", ispričao je američki trener.

Bolji iz meča Hrgovića i Zhanga postat će obvezni izazivač za svjetski naslov, najvjerojatnije protiv pobjednika revanša između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue, koji će u ring u glavnoj borbi iste večeri.

"Filip je sposoban pobijediti svakoga tko stane pred njega. Kontinuirano je pokazivao da je kvalitetan borac. Nije važno s kim će se boriti, uvjeren sam da će Filip imati priliku za koju se priprema cijeli život, a to je da postane prvak svijeta u teškoj kategoriji. Glavni događaj bit će sjajna borba. Pitanje je tko će biti pobjednik, ali svakako će biti sjajan šou", uvjeren je Shields.

Pročitajte više