Tri dana nakon što je deklasirao Partizan u Beogradu, Split je poražen u Zaboku

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL

KOŠARKAŠI Zaboka priredili su veliko iznenađenje u 21. kolo prvenstva Hrvatske svladavši u svojoj dvorani lidera Splita s 88:82. Zabočani su izgubili čak tri četvrtine u meču, ali u onoj jedinoj koju su dobili, trećoj, slomili su lidera s 30:12. U zadnju četvrtinu Zabočani su ušli s +15, Split se približio na 82:78, ali dalje od toga nisu mogli.

Kod Zaboka su najviše dali Nickolas Neal (17, 7 asista) i Antonio Crnjević (16, 8 skokova), a kod Splita Toni Perković (21) i DJ Funderburk (17). Split je ostao prvi s omjerom 18-3, dok je Zabok šesti s 10-11. Ovaj poraz Splita došao je samo tri dana nakon senzacionalne pobjede hrvatske momčadi nad Partizanom u ABA ligi.

Neki dan srušili Partizan

Podsjetimo, Split je pobijedio Partizan 74:67 u utakmici 19. kola ABA lige u Beogradu. Srpski klub, koji je prošle sezone bio u četvrtfinalu Eurolige, bio je ogroman favorit, no momčad Slavena Rimca odličnom je igrom stigla do pobjede, kojom je povećala šanse za prolazak u doigravanje.

Split nije pobijedio Partizan 27 godina, a ovo je prva pobjeda Splićana protiv Partizana u povijesti ABA lige. Igrali su 18 utakmica. Ukupno su Partizan i Split, nekadašnja Jugoplastika, odigrali 93 utakmice, a omjer im je sad, nakon ove, 47:46 za hrvatsku momčad. U zadnjoj je utakmici Partizan razmontirao Split rezultatom 76:53.

Pročitajte više