TRI DESETLJEĆA DJELOVANJA UDRUGE UDRUŽENIH VOZAČICA

Amaterski športski auto klub "Udružene vozačice" priredio je danas u prostorijama Hrvatskog Autokluba u Novom Zagrebu, dvodnevnu prodajnu izložbu slika, čiji je prihod namijenjen tiskanju monografije o 30 godina djelovanja tog jedinog ženskog autokluba u našoj zemlji.

Predsjednica Udruženih vozačica Mira Latin naglasila je da je ova Udruga osnovana 13. svibnja 1973. na inicijativu grupe entuzijasta Hrvatskog auto-kluba, Večernjeg lista i Turističkog saveza grada Zagreba. Danas Klub broji 160 članica, od kojih se 20 aktivno natječe, a 13 članica posjeduju licencu sutkinja klupskog i nacionalnog ranga.

Na izložbi je predstavljeno 80-ak slika i skulptura koje je poklonilo 45 hrvatskih umjetnika s namjerom da pomognu tiskanje reprezentativne monografije o ženskom auto-moto sportu u nas.

Na skupu je s nostalgijom istaknuto da je još 1928. godine Europom "harala" naša žena-motoristica Hanja Bošković, a aktivni ženski auto-sport svoj procvat u našim krajevima imao je 60-ih i 70-tih godina 20. stoljeća.

(Hina) xoš yad

Pročitajte više