Hrvatski nogometaši

Tri Hrvata nominirana za nagradu Golden Boy. Biuk otpao, a dvojica nenadano upala

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

TALIJANSKI Tuttosport objavio je imena 40 mladih nogometaša nominiranih za prestižnu Golden Boy nagradu, koja se dodjeljuje najboljem igraču do 21 godine u europskim ligama. Tuttosport ne samo da je srezao popis od prošlog mjeseca za 20 imena, nego je napravio i neke promjene.

Tako se među 40 nominiranih nalaze trojica Hrvata, od kojih dvojica nisu bili među 60. Spomenuta dvojica su Dinamov Martin Baturina i Salzburgov Luka Sučić, dok je Leipzigov Joško Gvardiol tu još od prvotne objave, kada je bilo 100 kandidata. U odnosu na popis od 60 nominiranih, među 40 nema Stipe Biuka.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ CIJELI POPIS NOMINIRANIH.

Pedri nagradu osvojio prošle godine

Nagradu Golden Boy Tuttosport dodjeljuje 20. godinu zaredom, a za nju konkuriraju igrači mlađi od 21 godine, odnosno u ovom slučaju rođeni 2002. ili kasnije. Pobjednika biraju novinari uglednih europskih medija dodjeljujući bodove petorici igrača (10, 7, 5, 3 i 1).

Prošle godine "zlatnim dječakom" je proglašen Pedri iz Barcelone, čime se Španjolska izjednačila s Francuskom s tri titule. Rekorder među klubovima je Manchester United, čiji su igrači triput dobivali ovu nagradu - Wayne Rooney, Anderson i Anthony Martial.

Pročitajte više