Tri i pol godine vrijedne 560 tisuća eura: Bojan Vručina prešao u Hapoel iz Tel Aviva

NAKON što na posudbi u Duisburgu prije dvije sezone nije svojim igrama uspio uvjeriti čelnike njemačkog drugoligaša da otkupe njegov ugovor od Slaven Belupa, Bojan Vručina u posljednjim je danima aktualnog prijelaznog roka pronašao klub u inozemstvu u kojemu će nastaviti karijeru.

25-godišnji napadač Slaven Belupa prešao je u redove Hapoela iz Tel Aviva, a u sljedeće tri i pol godine, na koliko je potpisan ugovor, zaradit će 560 tisuća eura. Realizaciju transfera svojim je vezama u Izraelu pomogao Giovanni Rosso, koji je na kraju protekle sezone završio igračku, a počeo menadžersku karijeru.

Hapoel na ljestvici izraelskog prvenstva zaostaje deset bodova za vodećim Maccabijem iz Haife i glavna okupacija kluba u proljetnom dijelu sezone je sustići prvoplasiranu momčad lige u čemu bi im trebao pomoći upravo Vručina.

Puno bolje momčad iz Tel Aviva stoji u Europskoj ligi gdje su kao potpuni autsajderi u konkurenciji Hamburga, Celtica i bečkog Rapida natjecanje završili na prvom mjestu osvojivši impresivnih 12 bodova. U šesnaestini finala ždrijeb ih je namjerio na Rubin Kazan, ruskog prvaka koji se mjestom u Europskoj ligi morao zadovoljiti poslije ispadanja iz Lige prvaka gdje su prejaki bili Barcelona i Inter.

Pročitajte više